Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Generációk közti kapcsolat

Generációk közti kapcsolat


Európában és Magyarországon is számos olyan kezdeményezés született, ami a generációk közötti szakadékok áthidalását igyekszik segíteni. Ilyen például a „Nagyszülő-unoka program”. Ezekben a kapcsolatokban az igazi élmény az együttesség.

 

Osztályunkban viszonylag nagy létszámban tanulnak olyan kisdiákok, akiknek nagyszülei távolabb laknak, nem élnek már vagy bármi egyéb ok miatt a családtól elkülönülnek. Ezek a kisgyerekek nem élhetik át a régi fényképek nézegetésnek, a közös játéknak és éneklésnek az örömét. Husztiné Farkas Katalin szociális szakemberrel harmadik éve közösen szervezzük meg a Dózsavárosi Nyugdíjas Klub és a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 3. d osztályosai közti generációs találkozókat.  Célunk az idősödő és idős emberek, valamint a fiatalok között meglévő szakadékok csökkentése, a generációk közötti kapcsolat és együttműködés erősítése, fejlesztése.  Közösségépítés az idősek erőforrásaira támaszkodva.

 

Február 8-án. 42 nyugdíjas néni és bácsi farsangi mulatságra várt bennünket. A jelmezeket, farsangi szemüvegeket és sapkákat a „nagyikák” készítették, mi pedig verseket, rigmusokat tanultunk. Volt köztünk anyóka, királylány, törpe, boszorkány, ördögfióka, varázsló, bohóc, pincér, horgász, focista, sebesült katona, katicabogár és cica is. A bemutatkozás és jelmezes felvonulás után finom farsangi fánkot ettünk, majd közösen énekeltünk, játszottunk. Nagyon örültünk a jutalmul kapott „kamionos” vonalzónak és színes ceruzakészletnek.

3 2 1

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum