Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Visszapillantó

Tavaly decemberben az alsó tagozatos TIA-osztályok különleges faliújsággal készültek.

A karácsonyi készülődés során hatalmas adventi naptárt készítettek a gyerekek. Mindegyik osztálynak három ablak jutott, melybe a téllel, a tél ünnepköréhez kapcsolódó ablakdíszeket készítettek.

Ezzel is segítséget, ötletet adtak társaiknak nemcsak a teremdekoráció készítéséhez, hanem az otthoni ablakok díszítéséhez is.

A szebbnél szebb munkákat rejtő ablakocskákat sorsolás után ­ minden reggel más-más osztály nyitotta ki karácsonyi énekekkel kísérve. Társaik munkáit, a kész alkotásokat elismerő tapssal díjazták.

Az adventi folyosó ablakairól készült képeket ide kattintva megtekinthetik.

Készítette: Lovász Éva

DÓZSA OVISULI

Levelező verseny

II. Feladatlap

Visszaküldési határidő: 2022. február 7.

IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ

dozsaiskola.hu/ovisuli

Rajzpályázatok nyertesei

„ Az én álomházikóm” területi pályázat: Németh Míra 4.c

„ Legyen mindenkinek szép karácsonya” városi pályázat: Nagy Lili 6.b ; Nagy Noé 8.a

„ Mi a csoda?” Regionális pályázat: Koppány Luca 3.a ; Knolmayer Chiara 5.a

Gratulálunk a nyerteseknek!

Januári étlap

Alsó tagozat:

Étlap
Tejmentes
Glutén-tej-tojásmentes
Gluténmentes
Cukorbeteg
Glutén-tejmentes
Glutén-tej-földimogyoró-diófélék-szezámmag mentes

Felső tagozat:

Étlap
Cukorbeteg
Gluténmentes, cukorbeteg

Felnőtt:

Étlap
 Étkezés lemondás részletei

ÉTKEZÉS BEFIZETÉS

ÉTKEZÉS

BEFIZETÉS

2022. január 10.

 7.00 – 10.30

12.30 – 16.30

 

2022. január 11.

 7.00 – 10.30

12.30 – 16.00

PÓTBEFIZETÉS!

2022. január 17.

 7.30 – 10.30

12.30 – 16.00

 

Kérjük a Kedves Szülőket, szíveskedjenek betartani a befizetési időpontokat!

Étkezés lemondás részletei

25. Kulturwettbewerb

Idén immár 25.alkalommal rendezték meg Városlődön a Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Kulturális Találkozót. Sajnos a járványhelyzet új feladat elé állította a szervezőket, szereplőket egyaránt. A korábbi színes rendezvény az online térben került megrendezésre.

Iskolánkat Szakács Jázmin 2.a osztályos tanuló képviselte, aki korosztályának vers -próza kategóriájában 2. helyezést ért el.

Szép eredményéhez gratulálunk!

Borka és a Luca-nap avagy élménybeszámoló egy 5. a-s tollából

Minden ott kezdődött, hogy az osztályunk (5. a) nem értette miért lehet az angol tagozatosoknak halloween-i „bulijuk”. Ezért az osztályfőnökünk Gabi néni, Vera néni, Attila bácsi és Gergő bácsi segítségével megszervezte a Luca-napot.

 

A Luca-nap nagyon izgalmas volt, először a csapatok (Szellem vadászok, Luca napi rémek, Szellemek, Banyi boszik birodalma, Tiltott rengeteg szörnyecskéi) előkészítették a Luca napi kellékeiket, aztán kisorsolták a csapatok között a Luca-napi kaland kezdőhelyszíneit.

5a1

A mi csapatunk – a Tiltott rengeteg szörnyecskéi – a Stúdióban kezdett. A feladat az volt, hogy húzni kellet egy kártyát és a kártyán lévő szimbólum segítségével kellett megkeresnünk kérdés-felelet párokat ahhoz, hogy kiszabaduljunk a szobából. Egy másik csapattal voltunk együtt, mi kicsit később oldottuk meg ezt a feladatot, de ezt annyira nem sajnáltuk.

 

A következő helyszín a 004-es tanterem volt, ott a lucalöttyöt kellet elkészíteni (ez egy „varázsital”) de csak addig volt rá idő, amíg fel nem jött a következő csapat. Mi hamar készen lettünk.

 

Ezután le kellet menünk a T4-es öltözőkhöz ahol Vera néni várt minket és egy kirakóst kellett összerakni. Persze nem volt világítás ezért be kellett „vetnünk” a zseblámpáinkat. A kirakós hamar elkészült, utána egy pohár vízzel kellet folytatnunk az utat. Azt illik tudni az iskolánkról, hogy alatta több légoltalmi pince rendszer is húzódik ezeket a hidegháború idején építették. Nekünk pont egy ilyen járatba kellett bemennünk, nagyon félelmetes volt, mert előtte sikítást is hallottunk bentről. De be kellett menni, úgyhogy bementünk.
Először azt hallottuk, hogy valaki zongorázik, aztán találtunk egy verset, amit ki kellett egészíteni. Utána valaki vagy valami csattanó zajt hallatott, és valaki megdobott minket papírgalacsinnal. Aztán még egyszer, amikor azt hittük minden abba maradt, minden kezdődött elölről.

5a2

Mikor tovább indultunk a verstől, akkor elénk ugrott hirtelen valaki, azaz Gergő bácsi. Nagyon megijedtünk, valaki le is öntötte. Utunk ezután átvezetett a „Kétségbeesés hegyén”, és amikor leértünk a hegyről, aki elöl ment hirtelen elesett. Vagyis megrántotta valaki a lábát és kiderült, hogy az a valaki Atilla bácsi.
Ő átvezetett minket a „Félelmek völgyén” a „Rejtelmek asztalához” (ez már a Klub helységben volt). Az asztalnál ki kellett tapogatnunk furcsa tárgyakat és amennyit csak tudtunk meg is kellett jegyezni.

 

Amikor kiértünk a Klubból, Gabi néni várt minket, aki megmérte mennyi vizet tudtunk kihozni – sajnos sokat „elvesztettünk út közben”.

 

De itt az izgalmak még nem értek véget, mert minden csapatnak be kellett öltöztetni a boszorkányokat. Mindegyik boszorkány nagy sikert aratott. A zsűritagok megkóstolták a lucalöttyeinket is, nagyon nehezen döntöttek, mert mindenki nagyon érdekes és ízletes italt készített. Ez után jött a várva várt pontozás, sajnos mi utolsók lettünk, de szerencsére jövőre is lesznek Luca napi kalandok. Már alig várom őket!

 

Meszlényi Borka 5. a

5a3

Hó- Advent- Karácsony-Betlehem a Dózsa Iskolában

1

A Dózsás diákok kreativitása nem ismer határokat. A 2021-es évben is megmutatták kicsik és nagyok, a szeretet ünnepére hogyan is kell készülni.

 

A hétfő reggeli hangosban az énekkarosok, a 4.a osztályos hittanosok és Rákos Kíra csodás énekhangjukkal, muzsikájukkal kápráztattak el az iskola diákjait.
A 6.a, 5.a, 7.a osztályos tanulók pedig felhívták figyelmünket tanulságos történeteikkel arra, hogy a karácsonyra való készület nem a sütés-főzéssel, bevásárlással és az ajándékokkal lesz teljes, hanem az egymásra figyeléssel, törődéssel, felelősségvállalással a szegények és elhagyatottak és a kicsinyek felé.

 

Legyen hó! Legyen hó! Mostanában nem volt hasonló.

5

S lássatok csodát! Megérkezett a várva várt a 0 Celsius fok alatt képződő granuláris anyag – ahogyan egy diákunk frappánsan meghatározta! A délutáni napközis foglalkozások idejében jutott arra is idő, hogy kihasználjuk a természet adta lehetőséget (ti. hógolyózás, hóemberépítés).

 

És ha hó, akkor Ho-ho-hó!!

2

Megérkezett a Mikulás is! A felső tagozatos diákokhoz modern külsejű, de hagyományos üzenettel (ti. Legyetek jók! Tanuljatok sokat! Tiszteljétek egymást és szüleiteket, tanáraitokat!), valamint egy kis ajándékkal érkezett meg Szent Miklós küldötte. Meglepetésünkre volt, ahol dalra fakadtak még a nagyok is!

 

Hálásak vagyunk a Tarrós családnak, hogy iskolánk karácsonyának fő díszét; a karácsonyfát biztosították. Alig melegedett meg a fa, máris gondjaikba vették a gyerekek. A 6.b és 8.b osztályos diákok pillanatok alatt fel is díszítették.
A 6.b osztályosok a folyósói díszítést is magukra vállalták, hogy megajándékozhassák tanulótársaikat, ünnepi hangulatot csepegtessenek a munkával teli hétköznapokba.

6

Méltó zárást adtak az adventi készületi időnek a „Menjünk mi is Betlehembe!” modellkészítő versenyünk megépült pályamunkái. Több mint 70 kisdiákot mozgatott meg a pályázat. Természetesen a szorgalmas és szemnek kellemes alkotások készítőit jutalmaztuk.
Hálás szívvel gondolunk a Veszprémi Szent László templom plébánosának; Szabó János atya felajánlására, a Tihanyi Apátság bőkezűségére, Algács Anikó szülő közbenjárására, illetve a Cemix Hungary Kft. bőkezű ajándékaira.

78

Köszönjük felajánlásaikat, melyekkel jutalmazhattuk a gyerekeket.

 

Reméljük, hogy mindannyiunk számára értéket adó készületi időt élhettük meg.

 

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Gratulálunk!

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére 2021. november 25-én került sor a Deák Ferenc Általános Iskolában.

 

Iskolánk csapatai ügyesen szerepeltek a megmérettetésen. 5 helyezést értek el 5. évfolyamos tanulóink: Csordás Lili, Lengyel Mátyás, Szilák Emma, Udvari Szabolcs. Felkészítőjük Tóth Emese tanárnő volt.

 

4.osztályosaink, Gelléri Eszter, Molnár Anna, Orbán-Tóth Szofia, Somogyi Nóra , a 11. helyet szerezték meg. Felkészülésüket Oszkó Beáta tanító néni segítette.

 

Nagyon büszkék vagyunk 6. osztályos tanulóinkra, akik kiemelkedő teljesítményükkel megnyerték korosztályuk mezőnyében a versenyt! Így ők képviselték az országos döntőben megyénket, ahol 8. helyezettek lettek.

 

Szívből gratulálunk a csapat tagjainak az elért eredményekhez! Köszönjük Horváth Liliána, Lestár Máté, Ondró Máté, Pálffy Noémi szorgalmát, kitartását és köszönjük felkészítőik – Tóth Emese, Szijártó-Horváth Nikolett – munkáját!

DÓZSA OVISULI

Levelező verseny

I. Feladatlap

Visszaküldési határidő: 2021. január 7.

IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ

dozsaiskola.hu/ovisuli

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum