Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Sulirádió január 30.

A diákönkormányzatunk által támogatott Takarékossági hőmérő akciónkat szeretnénk újra indítani, ezért kérem, hogy az alsó és felső tagozatból az a 3 fő, aki szívesen részt vállalna az energiafelügyelet munkájában, keressen meg a mai napon a 2. szünetben. Továbbá várjuk javaslataitokat az ötletládán keresztül, hogy milyen célra gyűjtsünk az akció keretében.

Okoskodó rejtvényjátékunk

A múlt heti kérdésünkre a jó megfejtés a következő:

2016-ban az év emlőse a denevér volt, 2017-ben pedig a mogyorós pele.

A helyes megfejtők a következők:

Somlai Gellért, Arnhoffer Márton, Juhász Anna, Krizmanich Kata, Keserű Zalán, Mária Ádám, Marton Dániel, Bella Boglárka, Major Eszter, Geng Szilvia, Molnár Diána, Csillag Zsolt, Farkas Dominika, Farkas Laura, Boncz Ádám, Szloboda Bence, Póta Dániel. Gratulálunk a helyes választ adóknak.

Eheti feladványunk: Melyik hal volt 2016-ban az év állata és melyik lesz 2017-ben? Csütörtök délig várjuk megfejtéseiteket.

Balázs napja, február 3-a nevezetes nap volt egykoron, talán érdemes többet is tudni erről a jeles napról.

Az iskolás korú gyermekek házról házra járó, adománygyűjtő, iskolába toborzó, köszöntő szokása a balázsjárás. A színjátékszerű formáktól az egyszerű köszöntőig terjednek a változatok. Dunántúlon is szokás volt a balázsjárás. Maskarába öltözött gyermekcsoportok jártak házról házra.

Egyikük Balázs püspököt személyesítette meg – fején papírsüveggel -, a többieken papírcsákó volt, oldalukon fakard. Nyársat vittek, hogy a háziak arra tűzhessék a kolbászt és a szalonnát.

A balázsjárás a sovány pénzű tanítók jövedelem-kiegészítését jelentette. A háziaktól kapott szalonnát, babot, zsírt, tojást a gyerekek elvitték a tanítónak, aki azután megvendégelte őket.

Szeretettel köszöntjük a név- és születésnapjukat ezen a héten ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva nekik!

Lambert Zsuzsanna

diákönkormányzatot segítő tanár

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum