Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Életmentő „baba” a ZONTA Clubtól

Életmentő „baba” a ZONTA Clubtól

 

A veszprémi ZONTA Club felajánlásának köszönhetően 2014. november 12-én vehette át iskolánk tanulóközössége az újraélesztés tanításához és gyakorlásához használható ambubabát.

Amint azt Sulákné Hontai Mária, a ZONTA Club veszprémi elnöke elmondta, az adófizető magánszemélyek által a ZONTA Clubnak mint kedvezményezetteknek felajánlott SZJA 1%-ából történő ambubaba vásárlását azért támogatták, mert a tanuló ifjúság felkészítését az életvédelemre kiemelten fontos feladatnak tartják.

Az ünnepélyes átadás tanórai keretben történt, ahol a 8.a osztály tanulói elsőként próbálhatták ki az új eszközt Licsárné Hegyi Erika iskolai védőnő irányításával. A múlt tanévben már biológiaórán foglalkoztunk az elsősegélynyújtás alapjaival, gyakoroltuk az újraélesztést, de eszköz hiányában ez nem volt hatékony.

Az ambubaba segítségével a tanulók olyan szinten tudják elsajátítani az újraélesztés technikáját, hogy szükség esetén, azt a valóságos helyzetben is rutinosan tudják majd alkalmazni.

Az iskola tervei között szerepel, hogy a Dózsában végzett diákok mindegyike elsajátítsa az újraélesztés technikáját, valamint a tanároknak is indítanak elsősegélynyújtó tanfolyamot.

Az ünnepélyes átadás végén dr. Kristóf Mihályné, a magyarországi ZONTA Clubok leköszönő elnöke, mint magánszemély, fölajánlott 50 000 Ft-ot a nyolcadik évfolyamnak, ha minden tanuló megtanulja az újraélesztést.

 

Nagyné Csapó Marianna                                               Lampert Zsuzsanna

biológiatanár                                                                    DÖK vezető

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum