Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég5 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Német nemzetiségi Gálaműsor

15 éves a német nemzetiségi tagozat

Látványos gálaműsorral ünnepelte iskolánk nemzetiségi tagozata a jeles évfordulót. Szinte valamennyi diákunk színpadra lépett június 8-án a Pannon Várszínházban. Köszönetet mondtunk az iskola akkori vezetőinek, akik a szülői kezdeményezést támogatták. Veress József igazgató úr beszéde után dr. Albert Vendel, a Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke méltatta a tagozat munkáját, melyet díszoklevél átadásával is jutalmazott.

Először az 1.a és a 2.a osztály közös, táncos produkciójának tapsolt a közönség, melyet Fertig Erzsébet és Piri Orsolya tanított be. Ezután a 3.a és a 4.a osztály tanulói által előadott Hans Hase gyermek musical következett. A hónapok óta folyó szorgalmas, lelkes próbáknak meglett az eredménye! Magas színvonalú előadásnak lehettünk tanúi. A színültig megtelt nézőtér lenyűgözve ovációzott. A gyerekek mellett köszönet illeti a felkészítőket, dr. Kissné Letykó Juditot, Ruzsicsné Ring Évát és Módri Györgyit, a Petőfi Színház művésznőjét, aki a mű színpadra állításában segédkezett. Köszönjük dr. Morvai Editnek, a Goethe Intézet munkatársának a forgatókönyvet, a díszleteket és a jelmezeket. Örülünk, hogy személyes jelenlétével megtisztelte rendezvényünket és nagy elismeréssel gratulált. A második részben egy sváb esküvőt mutattak be a felső tagozat tanulói, melyet táncok egészítettek ki. Köszönjük Schönwald Antalnénak, aki a Pulán megtartott hagyományos sváb esküvő legapróbb részleteit is megosztotta velünk és így teljesen autentikus, nyelvjárásban előadott jelenetet láthatott a publikum. Az előadás érdekessége volt, hogy ő maga is szerepelt benne a Deutschklub néhány tagjával együtt. A szűnni nem akaró taps jól esett minden szereplőnek. A gyerekeket felkészítette dr. Kovácsné Balázs Tünde, Fertig Erzsébet, Piri Orsolya és Bokor Zsuzsanna. A gálaműsor egy kedves, vidám dallal zárult, amit együtt énekelt a tagozat valamennyi tanulója és tanára. A 15 csillagszórós tüzijáték hangulatos zárókép volt, melyet Horog Zsuzsanna koreografált.

Köszönjük minden kolléga együttműködését, akik a szervezésben, a gyerekek felügyeletében, a nézőtéren segítettek, és akik a színfalak mögött helytálltak.

Köszönjük két egykori tanítványunknak, Baum Krisztinának és Horváth Dorinának, a műsorvezetést.

Köszönjük a szülőknek a bizalmat, hogy gyerekeinket ránk bízták, hogy eljöttek és a rendezvény végén, pompás vendéglátást biztosítottak a fáradt, de még mindig lelkes tanítványainknak.

Valamennyien hozzájárultak a sikerhez!

dr. Kovácsné Balázs Tünde tagozatvezető

gála 083 gála 059 gála 061 gála 014 gála 025 gála 001 gála 170 gála 182 gála 157 gála 121 gála 133 gála 113

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum