Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Pályaválasztás – új szemlélettel

Pályaválasztás – új szemlélettel

 

Iskolánkban idén új kezdeményezés indult az iskolavezetés támogatásával. Sajátsága, hogy a hetedik évfolyam tanulói lehetőséget kapnak közvetlen tapasztalatszerzésre. A gyerekek betekintést nyerhetnek a szakképző iskolák gyakorlatot biztosító tanműhelyeibe.

Ennek a programnak a szervezését, koordinálását Huszti Katalin, önkéntes szociális munkás végzi. Felveszi a kapcsolatot a középiskolákkal, és kiváló szervezőképességének köszönhetően a gyerekek több helyre is eljutnak.

 Ebben a tanévben sikerült betekinteni a Táncsics Mihály Szakiskola tanműhelyeibe, ahol láthatták a festőtanulók, hegesztőtanulók, víz és gázvezeték-szerelőtanulók, asztalos tanulók munkálkodását.

A SÉF Vendéglátóipari Szakközépiskola cukrász és szakács tanműhelyében ismerkedtek a vendéglátás kulisszatitkaival.

A Padányi Bíró Márton Egészségügyi Szakközépiskola gyakorlati termeiben a csecsemőápolás és az elsősegélynyújtás, betegápolás gyakorlati tudnivalóiba vezették be a gyerekeket.

Az Ipari Szakközépiskola gépész műhelye valamint a kémiai laborok világa is sok meglepetést rejtegetett.

A paletta folyamatosan bővül, a középiskolák szívesen veszik fel a kapcsolatot az érdeklődő általános iskolákkal.

Ez a program nemcsak tájékoztat, de motivációt is jelenthet a tanulásban, segít tudatosítani a pályaválasztás fontosságát. Nem mindegy, hogy felnőttként milyen munkával, miként keresik a megélhetéshez szükséges anyagi javakat, milyen lehetőségeik nyílnak további tervek megvalósítására, tanulásra, épülésre.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum