Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Kirándulni voltunk

Kirándulni voltunk

2013.május 24.

 

Minden év májusában kirándulni indul a felső tagozat. Egész évben készülünk erre a napra, várjuk mikor fedezhetjük fel Magyarország új tájait.

A 7.b és a 7.c osztályfőnökei – Mariann néni, Robi bácsi – és diákjai összefogtak és úgy határoztak, hogy együtt indulnak útnak.

Ez a cikk azért íródott meg, mert nagyon jól érezték magukat ezen a jeles napon. A fényképeket nézegetve ez nem is kétséges, mindenkinek „fülig ér a szája”.

Első állomásunk a nagycenki Széchenyi Mauzóleum volt. Közlékeny és kedves idegenvezetőnktől sok érdekességet megtudtunk a népes Széchenyi családról, majd büszkén elhelyeztük a Dózsa iskola koszorúját Széchenyi István, az egyik legnagyobb magyar sírjánál. Nem hagyhattuk ki a világörökség részeként nyilvántartott híres hársfasort és a család hajdani kastélyát sem, amit egy díszes angolkert ölel körül.

Majd irány Sopron, a „ leghűségesebb város”. Ezt a címet akkor érdemelte ki, mikor 1921-ben a trianoni békeszerződés után népszavazás döntötte el, hogy a város Magyarországhoz tartozzon, mert a soproniak többsége így akarta.

 Először felmentünk a kihagyhatatlan Károly-kilátóra, onnan csodáltuk meg a hatvanezres lakosú várost, a Fertő tavat, a  Lővereket és a távolban megbújó osztrák kis falvakat. Délután a barokk belvárosban gyönyörködtünk a Storno család híres gyűjteményében, de a nap fénypontja mégis a várva várt szabadidő volt, mikor kis csapatokba verődve testközelből fedeztük fel a zegzugos utcákat. Gyülekező után még útba ejtettük a szecessziós stílusban épült Petőfi Színházat, ami nemcsak a nevében azonos a veszprémivel, hanem meghökkentően hasonlít is rá, hisz ugyanaz az építész tervezte, Medgyaszay István. Kicsit irigykedve néztük az előtte kialakított szép teret, amit egy zenélő szökőkút tesz még ünnepélyesebbé.

Késő délután indultunk haza, a több mint kétórás út hamar elszállt, jókedvűen, vidáman léptünk ismét veszprémi földre.

Köszönjük Mariann néninek, Robi bácsinak ezt a felejthetetlen kirándulást!

DSC_1172 DSC_1283 DSC_1341

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum