Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Német nemzetiségi tagozat őszi programja

Német nemzetiségi tagozat őszi programja

Tagozatunk elsődleges célja, hogy biztosítsuk tanulóink számára a magas szintű nyelvtudás elsajátításának lehetőségét. Természetesen nagy gondot fordítunk a hagyományápolásra is. A szeptember is már ennek jegyében telt el. A 8.a osztály 3 napos

erdei iskola keretében Baranya megyébe látogatott. Ezzel a programmal egy négy éves projektet zártak, melynek eredményeként bejárták a Dunántúl német lakta vidékeit és felfedezték az ott élők kincseit.

Tánccsoportunk 5.a osztályos tanulói a Márkói Német Kisebbségi Önkormányzat meghívására vendégszereplésen vettek részt a település nemzetiségi napján, ahol ízelítőt adtak fergeteges tánctudásukról.

Október is változatos programokat kínál. Író-olvasó találkozót szervezünk Kanyár Erikával, a Sváb golgota szerzőjével. A mű egy család életén keresztül mutatja be a II. világháború, és az azt követő német kitelepítés viszontagságait. (okt.14. 12 óra)

Terveink szerint a 4.a osztályosok a helyi, Hornung József által összegyűjtött, német nemzetiségi gyűjteménnyel ismerkednek meg , betekintést nyerve a közvetlen környezet tárgyi emlékeibe.

A már több éve létező hagyományt folytatva nyelvi táborba utazunk október 17-22. között az ausztriai Obervellachba. A 30 fős csoport az 5-7. évfolyam tanulóiból áll. A diákok a helyi általános iskolában nyelvoktatásban részesülnek tudásszintjük és életkoruk alapján három csoportra bontva, napi négy órában. A nyelvtanárok a gyerekek beszéltetésére, kapcsolatteremtő készségének fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. A kisvárosban helyzetgyakorlatokat is végeznek: postai és banki ügyintézés, a helyi idegenforgalmi hivatalban programajánlat keresése, tájékozódás a városban, vásárlás stb. A tanulás mellett jut idő kikapcsolódásra is. Megismerik a vidék kulturális hagyományait, természeti értékeit, felfedezik az alpesi világot.

A város német nemzetiségi iskoláinak idei találkozójára iskolánkban kerül sor a hónap utolsó hetében. A takarékosság jegyében a víz lesz a téma, melyet projekt formában dolgozunk fel. A programra 5. osztályos korcsoportokat várunk 4-4 fővel (okt.26. 14.30.)

Megkezdjük Ovi- suli programunk ismertetését és népszerűsítését az óvodákban és a médiában.

Hozzászólás nem lehetséges.

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum