Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Érettségi tabló

(Nagyobb megtekintéshez kattints a képre.)

Keressük a képen bemutatott érettségi tablót, amelyet a 237 évig fennállott Veszprémi Piarista Gimnázium utoljára végzett diákjai készítettek 1948. évben. Az államosított gimnáziumból mellőzött tablót az 1993-ban elhunyt Imre Gyula öregdiák vette magához és rejtegette, majd az 1970-es években a továbbra is működő Kecskeméti Piarista Gimnázium rendházába szállította. Itt az időközben ide helyezett egykori osztályfőnök, Helyes László rendi tanár őrizte azt szobájában 1981-ben bekövetkezett haláláig. Ezután a tablót a rendház földszinti folyosóján, a belső kert ajtajával szembeni falrészre függesztették. Megbízható szemtanúk 1985. év május elején még itt látták, de fél év múlva már nem volt ott. Az érintett öregdiákok a rendszerváltás után szerették volna a tablót visszaszállítani Veszprémbe, de már az nem volt található, a további keresés is eredménytelen maradt. A rendház vezetése és személyzete azóta többször cserélődött, a tablónak nyoma veszett.

Elképzelhető, hogy a tárolásban, vagy megőrzésben érintett személyek, esetleg azok leszármazottai valamelyike segíteni tudna a nyomravezetésben. Aki tud valamit a tabló hollétéről, értesítse Kováts Sándor nyugdíjas iskolaigazgató öregdiákot 8200 Veszprém, Wartha Vince u. 30. lakáscímén.

A 2008. évben 60. éves érettségi találkozójukat tartó veszprémi piarista öregdiákok kérik és várják a jószándékú segítséget.

Hozzászólás nem lehetséges.

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum