Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Hó- Advent- Karácsony-Betlehem a Dózsa Iskolában

1

A Dózsás diákok kreativitása nem ismer határokat. A 2021-es évben is megmutatták kicsik és nagyok, a szeretet ünnepére hogyan is kell készülni.

 

A hétfő reggeli hangosban az énekkarosok, a 4.a osztályos hittanosok és Rákos Kíra csodás énekhangjukkal, muzsikájukkal kápráztattak el az iskola diákjait.
A 6.a, 5.a, 7.a osztályos tanulók pedig felhívták figyelmünket tanulságos történeteikkel arra, hogy a karácsonyra való készület nem a sütés-főzéssel, bevásárlással és az ajándékokkal lesz teljes, hanem az egymásra figyeléssel, törődéssel, felelősségvállalással a szegények és elhagyatottak és a kicsinyek felé.

 

Legyen hó! Legyen hó! Mostanában nem volt hasonló.

5

S lássatok csodát! Megérkezett a várva várt a 0 Celsius fok alatt képződő granuláris anyag – ahogyan egy diákunk frappánsan meghatározta! A délutáni napközis foglalkozások idejében jutott arra is idő, hogy kihasználjuk a természet adta lehetőséget (ti. hógolyózás, hóemberépítés).

 

És ha hó, akkor Ho-ho-hó!!

2

Megérkezett a Mikulás is! A felső tagozatos diákokhoz modern külsejű, de hagyományos üzenettel (ti. Legyetek jók! Tanuljatok sokat! Tiszteljétek egymást és szüleiteket, tanáraitokat!), valamint egy kis ajándékkal érkezett meg Szent Miklós küldötte. Meglepetésünkre volt, ahol dalra fakadtak még a nagyok is!

 

Hálásak vagyunk a Tarrós családnak, hogy iskolánk karácsonyának fő díszét; a karácsonyfát biztosították. Alig melegedett meg a fa, máris gondjaikba vették a gyerekek. A 6.b és 8.b osztályos diákok pillanatok alatt fel is díszítették.
A 6.b osztályosok a folyósói díszítést is magukra vállalták, hogy megajándékozhassák tanulótársaikat, ünnepi hangulatot csepegtessenek a munkával teli hétköznapokba.

6

Méltó zárást adtak az adventi készületi időnek a „Menjünk mi is Betlehembe!” modellkészítő versenyünk megépült pályamunkái. Több mint 70 kisdiákot mozgatott meg a pályázat. Természetesen a szorgalmas és szemnek kellemes alkotások készítőit jutalmaztuk.
Hálás szívvel gondolunk a Veszprémi Szent László templom plébánosának; Szabó János atya felajánlására, a Tihanyi Apátság bőkezűségére, Algács Anikó szülő közbenjárására, illetve a Cemix Hungary Kft. bőkezű ajándékaira.

78

Köszönjük felajánlásaikat, melyekkel jutalmazhattuk a gyerekeket.

 

Reméljük, hogy mindannyiunk számára értéket adó készületi időt élhettük meg.

 

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum