Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

A 6. évfolyam nyelvi tábora Ausztriában

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

megvalosult

emmi2019

Iskolánk német nemzetiségi tagozatának kiemelt feladata a magas szintű nyelvoktatás megvalósítása és a német nyelvű országok kultúrájának megismerése. Diákjaink felső tagozatban lehetőséget kapnak, hogy anyanyelvi környezetben is fejleszthessék nyelvtudásukat.

 

A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt. pályázatán elnyert összeg nagymértékben támogatta céljaink elérését. A 6. évfolyam szeptember 12-17. között 39 tanulóval és 3 kísérő pedagógussal utazott Ausztriába. Szálláshelyünk Flattach település Ausserfragant részében volt, az Ausserfraganter Wirt szállodában. A hotel kiváló körülményeket biztosított az anyanyelvi tanárok által megtartott  tanórákhoz is. A délelőtti tanulás során kiemelt szerepet kapott a kommunikáció, a helyzetgyakorlatok, a szókincs és az eddigi ismeretek elmélyítése.

 

Diákjaink beszámolói alapján elmondhatjuk, hogy nagyon sok pozitív megerősítést és inspirációt kaptak a további nyelvtanuláshoz. Anyanyelvi környezetben gyakorlatra szert tenni azért jó, mert élőben, természetes körülmények között tapasztalják meg a gyerekek, hogy egy idegen nyelv tudása valóban híd az emberek között a megértésben. A délutáni kirándulások lehetővé tették, hogy megismerhessék a környéket, az Alpok természeti és kulturális kincseit.

 

Vasárnapi érkezés után felfedeztük Flattach települést.Hétfő délután a Feld am See-i állatparkba látogattunk. Itt a helyben tartott állatokat megsimogathatták, de érdekes volt a 3 szintes múzeum is. A vizek élővilága mellett „ellátogattunk” Kanadába és Afrikába is. Utána Gmündben a Porsche Múzeumot tekintettük meg. Itt az autógyártás történetét, régi és a legújabb modelleket csodálhattuk meg.

 

Kedden óriási élményben volt részünk a Mölltal gleccseren. 3122 méteren friss hó várt bennünket. A csodálatos panoráma lenyűgöző volt. Az étteremben helyi ételeket kóstoltunk meg. Utána a Grossglockner lábánál fekvő festői kisvárosba, Heiligenblutba utaztunk. Megnéztük a templomot, Európa egyik legnagyobb fából készült szárnyasoltárát és a mellette lévő temetőt.

 

Szerdán Spittalban megnéztük a Néprajzi Múzeum gyűjteményét, ahol egykori gyerekjátékok, régi iskola, iskolai eszközök, különböző foglalkozások, a hegyimentés eszközei, lakások berendezési tárgyai elevenedtek meg. Láthattunk egy 3D-s filmet is, ami Karintia tartományt mutatta be, kiemelve a Hohe Tauern Nemzeti Park élővilágát. A napot a Goldeck hegyén fejeztük be. Jó összehasonlítási lehetőségünk volt a Mölltal gleccserrel növények, kőzetek, felszín tekintetében.

 

Csütörtökön Bad Bleibergbe kirándultunk, ahol egykor cink és ólombánya működött. Különleges élmény volt bányászruhát venni, és az interaktív kiállítást megtekinteni. A Groppenstein szurdokban sétáltunk utána, ahol csodálatos természeti környezetben, sziklák, vízesések mellett vezetett útunk. Este került sor a heti munka értékelésére.

 

Pénteken hazafelé a világ híres épületeit, a klagenfurti Minimundusban tekintettük meg. A kiegészítő programok rengeteg új információt adtak a gyerekeknek, mindezt német nyelven. A nyelvi tábor erős motiváció az idegen nyelv további sikeres tanulására.

 

Az Ausztriában készült fényképek ide kattintva elérhetők

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum