Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

2019. december 09.

 

Szép napot és az ünnepi készülődés jegyében tartalmas programokat kívánok iskolán kívül és belül is valamennyi dózsás diáknak.

 

Jó reggelt kívánok kicsiknek és nagyoknak! Szeretnénk megköszönni, hogy a Mikulás segédekként Németh Lili, Kalamász Rebeka, Balogh Dorina, Lőrincz Panna, Mária Kata, Krizmanich Kata a 7. b-ből lelkesen segédkeztek az alsó tagozaton a nagyszakállúnak az ajándékozásban. Úgy hallottam minden kisdiák kiérdemelte az ajándékot és a dicsérő szavakat.

Diákönkormányzatunk által másod ízben meghirdetett és támogatott Mikulás-kupa focitornát csütörtökön rendeztük a felső tagozaton a tesis munkaközösséggel. Örültünk, hogy nagy érdeklődés mellett került sor a tornára, a lelkes szurkolótábor biztatása mellett. Pap Ervin és Orbán Zsolt tanár urak vezette körmérkőzéseken a 11 csapat sportszerű küzdelmet vívott és döntötte el a helyezések sorsát.

 

Köszöntelek Benneteket!A foci kupán az 5. évfolyamon az 1. helyen az 5. a fiú csapata, a 6. évfolyamon a 6. c-sek fiúcsapata végzett az első helyen.

A 7-8. évfolyam 4 csapata közül a 7. b-s lány és a 8. b-s fiú csapata győzedelmeskedett a nemes küzdelemben. Köszönet Csapó Mariann tanárnőnek lebonyolításhoz nyújtott segítségéért Udvardi Péternek a fotókért, melyek hamarosan megtekinthetőek lesznek egy rövid is tudósítással együtt az iskolánk honlapján.

Az alsó tagozatban évek óta nagyon sikeres és látogatott az adventi kézműves vásár, ahol a gyerekek tanítóik, szüleik segítségével készített egyedi  karácsonyi ajándékai elérhető áron vásárolhatóak meg, ez évben  csütörtökön és pénteken 15.30-17 óráig tartják a vásárt az alsós épület zsibongójában, javaslom senki se hagyja ki.

 

A felsős diákokat csütörtökön délután fél háromtól az adventi kézműves és játékdélutánra várjuk Lesznek kézműves foglakozások, infojátékok, csocsóbajnokság íjászat és teaház is. Itt szeretném kérni a tanár kollegákat, hogy ne terheljék túl házi feladattal a diákokat, melyet előre is köszönök. Ezen a délutánon az általatok hozott sütik árát a terápiás és mentett kutyusokat támogató alapítványnak ajánljuk fel. Persze aki ezekből szeretne vásárolni, az hozza magával a költőpénzét. Bízunk abban, hogy minél többen hoztok süteményt, hisz jót tenni könnyű, ha sokan segítenek s emellett még a az alapítvány három kutyusával is találkozhattok.

Az alapítvány szívesen fogad a kutyusoknak plüsállatokat, megunt játékokat, plédet, takarót, törölközőt, állateledelt, és rossz zoknikat, maradék ruhaanyagot amiből varrni lehet. Ha hoztok adományt, kérlek benneteket, hogy azt a felsős portán adjátok le csütörtök 14 óráig. Előre is köszönjük a segítséget.

 

Megyei Sudoku bajnokság eredményei

 

Hibátlanul oldották meg a feladatokat:

  1. évfolyam:

Gerlei Emese

  1. évfolyamon

Major Liza

  1. évfolyam:

Ondró Máté

  1. évfolyamon:

Szilák Noémi    A megyei versenyen 4. helyezést ért el.

Vörös Nóra

  1. évfolyam:

Tihanyi Gyöngyvér

Mocsár Koppány

  1. évfolyamon:

Tóka Máté

Font Lili

  1. évfolyam:

Nagy Katalin Míra

 

Diáktanács évzáró összejövetelét december 13-án, pénteken 14 órakor tartjuk a 005-ös teremben, melyre szeretettel várja Zsuzsa néni a felsős diáktanács tagokat.

 

Karácsonyfadísz készítő pályázatunk eredményhirdetésére dec. 16-án kerül sor a sulirádió adásában.

Ervin bácsi ma délutáni kézilabda és fociszakköre elmarad.

 

Az OKOSKODÓ múlt heti kérdésére adott helyes válasz, Szent Miklós Myra püspöke volt, aki segítette a szegény gyermekeket s róla nevezték el a későbbi Mikulást. Jó megfejtőink voltak. ORBÁN-TÓTH SZOFIA 2/a, KOVÁCS MÁTÉ 5/c

BALOGH REBEKA 5/b Külön dicséret illeti RÉPÁSI CSANÁD 3/b, RÉPÁSI GELLÉRT 6/a osztályos tanulókat, akik Szent Miklóshoz kapcsolódó legendát is elküldték.

A múlt héten Répási Csanád is jó megfejtőink között volt. Gratulálunk!

 

Eheti kérdésem ki és mikor állította az első karácsonyfát Magyarországon?

 

Búcsúzóul a szeretet ünnepére készülődve

fogadjátok  Csondor Katalin gondolatait.

„Hóban ébred majd az ünnep,

Minden percben nevet rád,

Tud-e bármi szebbet adni,

Mint a békés nagyvilág?”

 

Készüljünk szeretettel és odafigyeléssel az ünnepre.

 

Sok örömet és boldogságot kívánva a név és születésnapos diáktársaknak, elköszönünk tőletek, átadva a szót Márta néninek. Legyen szép a napotok!

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum