Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ

2019.március 18.

 

Jó reggelt és szép napot kívánok valamennyi dózsás diáknak! A sulirádió március 18-ai adásával jelentkezünk Sándor napján és egy eseménydús hét elején. Valóban több izgalmas és élményszerű program vár Benneteket ezen a héten, elég csak említenem az angolos alsós munkaközösség egész heti rendezvényeit, a Nyitott kapuk napját, a holnapi Szent Patrik napi és a pénteki Víz Világnapi témanapot, a felsősöknek szóló rövid tájékoztatót kérlek Benneteket, hogy a sulirádió után hallgassátok meg.

 

Ha a Nap a teremtés apja, akkor a víz az anyja” – mondja egy régi indiai közmondás. Ma már biztosan tudjuk, hogy a földi élet bölcsője a víz, és a mai napig mint sokszínű életközösség, mint élethez feltétlenül szükséges elem alapvető fontosságú. Ezen a héten és március 22-én kihasználhatjuk a Víz Világnapját, hogy erre felhívjuk a figyelmet és magunk is tegyünk azért, hogy óvjuk és védjük véges vízkészleteinket. Itt szeretném kérni kedves kollégák és felsős diákok, hogy öltözzünk kékbe a pénteki napon, mert egy meglepetés programmal is készülünk 12 órától.

 

Sziasztok, jó reggelt kívánok nektek! Az OKOSKODÓ múlt heti kérdésére a helyes válasz az volt, hogy a hullámos papagájok általában zöldeskék színűek, hátán sárgán szegélyezettek. Jó megfejtőink voltak. Szilák Emma 2.a, László Szamanta 5.d, Hagemann Kata 4.a, Pfenning Luca 4.a, Kovács Botond 5.a, Szilák Noémi 4.a és Vámosi Ferdinánd 5.a-ból.

A következő négy héten Zsuzsa néni kérdései a Balatonhoz kapcsolódnak., melyek közül az első melyik a Balaton legismertebb madara?

 

A házi kedvenceink témakörben feltett kérdéseimre a négy hét alatt a legtöbb jó választ adták Szilák Noémi, Hageman Kata és Pfenning Luca a 4. a–ból és Szilák Emma a 2. a-ból. Gratulálunk nekik, ügyesek voltatok. Kérem, őket, hogy a mai napon a vegyék át a diákönkormányzat jutalmait a diákönkormányzati faliújságnál az ebédet követően.

 

Mosolygós napot, élményekkel teli hetet, szép tavaszt kívánunk nektek! Szeretettel köszöntjük Zsuzsa nénivel együtt a név- és születésnapjukat ezen a héten ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánunk nekik! Most átadom a szót Márta néninek.

Csendpercek után- Tájékoztató a Víz Világnapi témanaptól (Lambert Zsuzsanna)

 

 VÍZ VILÁG NAPI TÉMANAP- 2019. március 22.(péntek)

 

Néhány fontos információt szeretnék megosztani veletek a pénteki Víz Világnapi felsős témanapról, mely a diákönkormányzatunk szervezésében zajlik.

Mottónk : Vizet mindenkinek!!

 

A témanap időbeosztása a következő lesz:

Pénteken 7.50-8.00-ig tájékoztató az iskolarádióban, melyet minden osztály a saját termében hallgat meg osztályfőnökeikkel, kivéve a 8. évfolyam, ők az öltözők előterében gyülekezzenek, a 6. c a felsős zsibongóban.

 

Témanap:

8.05- 9.45 illetve 10.05 – 11.45-ig forgó színpad szerűen zajlik

  • Az 5. és 8. évfolyam hozzon tornafelszerelést, tolltartót
  • A 6. és 7. évfolyam tolltartót

 

A menetlevelet a 7. évfolyam kivételével a héten megkapjátok, s ha kiszínezitek, plusz pontokat kaphattok, alakítsatok csapatokat.

Legkésőbb 8. 05-re legyenek:

 

  • 8. évfolyam az1. sz tornateremben, tornafelszerelésben
  • 6. évfolyam a felsős zsibongóban, majd az informatikai helyszíneken, 104 a-b., 108-as, 111., teremben, tolltartóval
  • 7.a, 7. b évfolyam énekteremben, tolltartóval
  • 5. évfolyamnak tájékoztató a 105-ös teremben a műveltségi vetélkedőről, menetlevelek átvétele. Osztályonként 3 csapatot várunk tolltartóval.

 

Ez után 9. 45- 10.00 óráig tízórai szünetet tartunk, az ebédlőben zöldség- és gyümölcs és vízkóstolóval.

 

Ezt követően legkésőbb 10. 05-re legyetek a kiírás szerinti helyszíneken.

 

  • A menetleveleket a főépület portáján adjátok le !!!
  • Várhatóan 11.45-kor fejeződik be a Víz világnapi témanapunk, de a
  • TÉMANAP ZÁRÁSAKÉNT (jó idő esetén) egy közös flasmob-ot tervezünk 12. 00 órától az udvaron, vízzel kapcsolatos életképet szeretnénk formázni, ezért kérnék mindenkit, hogy aki kékbe öltözött, jöjjön az udvarra.

 

Ebédelési rend: Ezután a 7. és 8. osztályos diákok az osztályfőnökeikkel mehetnek ebédelni, kb. 12.15-kor majd (figyelembe véve az alsós ebédelési sorrendet) az 5. és 6. osztályosok ebédelnek egymás közötti megbeszélés szerint az osztályfőnökeikkel vagy napközis nevelőikkel.

 

FONTOS:

A témanap értékelését és jutalmazását a diákönkormányzat támogatásával, a testnevelés helyszínt kivéve április elején, iskolagyűlésen tervezzük.

 

Ezen a napon az ebédet követően kezdődik a délutáni napközi és a tanulószoba.

Az 5. óra után a tanórák a felső tagozaton elmaradnak, kivéve a fejlesztő, gyógytestnevelés és alsós órákat, szakköröket és más egyeztetett délutáni tanórákat.

 

Élmény teli napot, tartalmas időtöltést kívánok a felsős diákoknak, egyúttal megköszönöm a kollégáknak, az iskola munkatársainak az előkészítéshez és lebonyolításhoz nyújtott értékes segítségüket.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum