Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Nemzetiségi kirándulás

Az iskola német nemzetiségi tagozatának két osztálya, a 7.a és a 6.a osztály egy március eleji délelőttön útra kelt, s közelebbről is megismerkedett megyénk két régi, német településével.

 

Magyarpolányban a Tájház, s annak néprajzi gyűjteménye mellett megnéztük a Szent László templomot, megmásztuk a méltán híres Kálvária 173 lépcsőjét, s fentről megcsodáltuk a festői panorámát. Végig mentünk a hófehérre meszelt, hosszúkás, tornácos parasztházak között is, a műemléki védelem alatt álló Petőfi utcán.

Összesen 43 olyan ház áll egymás szomszédságában, amelyek műemléki védettséget élveznek, s amelyekről német hon- és népismeret órán már annyit beszéltünk.

 

Városlődön is a Német Néprajzi Gyűjtemény megtekintése volt a célunk, s a jellegzetes német ház felfedezése mellett, a régi német mesterségek eszközeivel ismerkedtünk.

Rövid kirándulásunkon felidéztük a német nemzetiségi hagyományokról, szokásokról tanultakat, s megpróbáltuk a két kis sváb falu jellegzetes német vonásait felismerni, összehasonlítani.

 

A gyerekek a múzeumlátogatással kapcsolatban rövid rajzos házifeladatot is kaptak, ami a német hon- és népismeret füzetbe bekerülve bizonyítja majd ismereteik gyarapodását.

 

Tapasztalataink szerint az iskola kapuin kívül tartott német hon- és népismeret órák jó hangulatban telnek, s nagymértékben segítik az eddig, a tankönyv lapjairól szerzett ismeretek elmélyítését, bővítését.

 

Bokor Zsuzsanna

 

A nemzetiségi kiránduláson készült fényképek ide kattintva megtekinthetők

 

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum