Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ

2018.március 12.

 

Szép tavaszias nappal indul a rövidre szabott hetünk! Köszöntöm diáktársaimat,megkülönböztetett szeretettel a héten név és szülinapjukat ünneplőket. A Rikkancsmédia vetítései már az első héten nézettek voltak, s ahhoz, hogy a jövőben is minél több színes hírt oszthassunk meg veletek, szívesen fogadjuk iskolánk életéről, a diákélet történéseiről videóitokat, fotóikat, melyet a honlapunk címére küldhettek el.

 

Jó reggelt, szép napot kívánva köszöntelek Benneteket! A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny iskolai fordulóját rendeztük meg a múlt héten. Örömünkre szolgált, hogy az 5. és a 6. évfolyamból 28 tanuló jelentkezett a versenyre.

 

Ötödik évfolyamból     1. Vámosi Kamilla 5. c

  1. Fischer Anna 5.c, Schmidt Anna, Jankovics Blanka, 5.a /holtverseny/
  2. Kovács Jázmin 5.c, Krizmanich Kata 5.b, Pfennig Hanna 5.a / holtverseny/

 

Hatodik évfolyamból    1.  Forintos Viktor 6.b

  1.   Renácz József 6.a
  2. Csordás Szabolcs 6.a

 

Gratulálunk Nekik!

Ők fogják képviselni iskolánkat az április 13-ai megyei megmérettetésen.

 

A Veszprém Megyei Futsal Bajnokságon az U9-es korosztályban, Anisiscs Attila 2. c osztályos tanuló a csapatával első helyezést ért el, szívből gratulálunk.

 

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A verseny teszt jellegű volt a tanulók logikus gondolkodását próbálta mérni. Évfolyamonként az első 10 legjobb eredményt elérő tanulót ünnepélyes eredményhirdetésre hívták a Lovassy iskolába. Ide volt hivatalos Ondró Máté 2. osztályos dózsás diákunknak, aki több mint 120 társával együtt versenyzett. Máté első helyezett lett ezen a színvonalas versenyen. Gratulálunk neki és felkészítőjének: Gálné Gacsal Erika tanító néninek.

A többi évfolyamon a következő tanulók érték el a legjobb dózsás eredményeket:

  1. évfolyam: Pölös Petra
  2. évfolyam: Vámosi Kamilla
  3. évfolyam: Marton Dániel

Gratulálunk minden versenyzőnek!

 

A Szent Patrik Napi plakátversenyre 8 plakát érkezett. Köszönjük szépen, hogy részt vettetek a pályázaton, és köszönjük a tanáraitoknak is segítségét!

A zsűri értékelése után, most következzen az eredményhirdetés:

Minden csapat, aki adott le plakátot, de helyezést nem ért el, egy-egy tábla zöld boci csokit kap jutalmul. A csapatok képviselői jöjjenek majd.

  1. helyezést ért el Japán népviseletről szóló plakátjával az 5.C osztály!
  2. helyezett megosztva három plakát lett: a 8. B Hawaii plakátja, a 7.B skót népviseletet bemutató munkája, és a 8.C osztály Japán plakátja.
  3. helyezett pedig az 5. B osztály európai népviseleteket bemutató munkája lett. Gratulálunk!

Minden helyezést elért csapat jutalma egy-egy zöld torta! Melyet átvehettek most  Kisné Hudák Kata nénitől a főportánál!

 

A holnapi Szent Patrik napi programokra szeretettel vár Benneteket a szervező angolos munkaközösség, javaslom, hogy vegyetek részt mind többen a délután két órakor induló zöld felvonuláson.

 

A szerdai napon, 12 órakor kezdődő iskolai ünnepélyen emlékezzünk kegyelettel és méltó módon a márciusi ifjakra, kérlek Benneteket tűzzünk kokárdát és tiszteljük meg figyelmünkkel a 6.a osztályosok ünnepi megemlékezését.

 

Egy hét múlva, március 19-én, 7. 50-kor a felső tagozatosoknak iskolagyűlés lesz a felsős zsibongóban.

 

Továbbra is várjuk a természetfotó kiállításra a saját készítésű képeket. A részletekről érdeklődhettek Andi néninél és Mariann néninél. Lambert Zsuzsa néni várja továbbá a diákok rajzait, amelyekkel iskolánk falait díszíthetnénk.

 

Bencsik Éva néni múlt heti kérdésére, hogy mit jelent, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet közmondás, sajnos nem érkezett megfejtés. Holott gondolom valamennyien hallottátok már ezt a közmondást, nos Ádám szerinted mit jelent?  

 

Aki a virágot szereti szerintem jólelkű, együtt érző ember lehet.

 

Okoskodó fejtörő játékunkkal e héten is a Szólások, közmondások világába látogatunk a Könyvtáros Éva néni segítségével. A feladvány kapcsolódik a hét ünnepi rendezvényéhez, az 1848. március 15-ét idéző iskolai megemlékezéshez. Arra kérünk benneteket, hogy nézzetek utána annak, hogy létezik- e olyan szólás vagy közmondás, mely az ünnep szót tartalmazza.  Jelentéssel együtt kérjük majd leadni jövő hét csütörtökig. A múlt havi kérdéseinkre 3 jó választ küldőket Tóth-Fenyves Zoé 2.b, Szilák Noémi 3.a, Répási Gellért 4.a kérem, hogy a harmadik szünetben, 10.45 órakor keressenek fel a DÖK faliújságnál, ahol átvehetik a diákönkormányzat jutalmát.

 

 Élmény teli hetet és jó pihenést kívánunk Zsuzsa nénivel együtt nektek a hosszú hétvégére, átadva a szót Márta néninek.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum