Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég4 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ

2018.március 05.

 

Jó reggelt, szép napot kívánok kedves diáktársak! A héten már március havában járunk és tisztelettel köszöntjük március 8-án a hölgyeket is.

A március 9-re tervezett foci házibajnokságot valószínűleg áprilisban rendezzük meg 4+1 fős csapatoknak, a felső tagozaton. Kérjük  figyeljétek a kiírást a Diákönkormányzati faliújságon is.

 

A szaknyelv összefoglalóan médiának nevezi azokat az információs rendszereket, amelyeknek a feladata a szöveges és képes tájékoztatás. Márciustól kibővített adásidővel jelentkezik – Bán Mihály tanár úr ötlete nyomán és Udvardi Péter rendszergazda technikai segítségével- a Dózsa iskola tájékoztatási rendszere, a RIKKANCSMÉDIA.

 

A hétfői Csendpercek és a pénteki Zenekonzerv között, kedden, szerdán és csütörtökön is lesz adás. Ezen a három napon a második óra utáni szünetben kerül sor vetítésre a főépület földszintjén 9.50 és 9.55 között.

 

Kedden a CSEPPBEN A VILÁG című műsor képeket, videókat mutat a világ különleges eseményeiről. Szerdán a DIÁKHÍRMONDÓ képeket, videókat, riportokat közöl az iskola eseményeiről. Csütörtökön a MADÁRTÁVLAT című műsorélő közvetítést ad webkamerákról. A Föld számos pontján napi 24 órán át kamerák figyelik a környezetet. Hegycsúcsokról, magas épületek tetejéről, hidakról közvetítik folyamatosan a képeket. A műsorban ezeknek a kameráknak a képeiből adunk tudósítást. Rendszeresen adjuk bekamerázott madárfészkek képeit is, így hétről-hétre nyomon követhető különböző madárfajok életének alakulása. Tudósít olyan történésekről, amelyek fontosak, érdekesek, és jellemzőek a mai korunkra.

 

Szívesen fogadjuk híreiteket, videóitokat, fotóitokat a diákélet és az iskola történéseiről. A Zenekonzervbe pedig továbbra is csak névvel adjatok javaslatokat.

 

Amint arról Csala Nóra tanító néni értesített bennünket a Házasság Hete alkalmából kiírt rajzpályázaton Kelemen Korina 2. a osztályos tanuló az értékes 3. helyezést érte el. Gratulálunk Korina! Úgyszintén 3. helyezett lett a 2. a osztály a Megyei Könyvtár által kezdeményezett téli varázslat elnevezésű osztálydekorációs  pályázaton. Gratulálunk a gyerekek és a tanító nénik munkájához, amivel hangulatossá varázsolták osztályukat és értékes nyereményben is részesültek!

 

Kedves diákok! Az okoskodó fejtörő játékunk múlt heti kérdésére, amely az volt, hogy hány napig tart a böjt 59-en küldtettek jó választ, a böjt 40 napig tart. Örültem a sok jó megfejtőnek az alsó tagozatból, neveitek hamarosan olvashatjátok a honlapunkon.

Okoskodó rovatunkban négy héten át a „Szólások, közmondások” világába kalauzol el bennünket a „Könyvtáros” Éva néni. Legfontosabb célja ezzel az, hogy színesebbé váljon mindennapi nyelvhasználatunk.
A hét fontos napja március 8., a nőnap. Illik ekkor a lányokat, nőket virággal meglepni. Feladványunkban most szóvirággal köszöntünk.
Mi a pontos jelentése
Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet című közmondásnak.

 

Március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon tisztelettel fordulunk a nők, lányok és asszonyok iránt. Tudnunk kell, hogy a múlt század elején, hosszú küzdelem után vívták ki a nők, hogy a férfiakéval egyenlő jogokat élvezhessenek pld. elnyerve választójogot. Magyarországon 1914 óta ünnepeljük a nőnapot, ma már békésebb módon, virággal, képeslappal köszöntve a család nőtagjait és az ismerős lányokat. Kedves hölgyek! Fogadják, fogadjátok szeretettel Kéri Imre gondolatait, nőnapi köszöntőként

Nyíljon ma nektek hóvirág, holnap tulipán és rózsa,

Érintse homlokotok mindennap a szeretet csókja.

 

S egyben szép napot, örömteli hetet kívánunk mindenkinek, átadva a szót Márta néninek.

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum