Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 5 vendég4 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

A 6.b bolyais sikerei

Az utóbbi években nagy érdeklődés övezi a gyerekeket leginkább motiváló Bolyai Matematika és Anyanyelvi Csapatversenyt. A tavalyi esztendőben (2017) a 6.b négyesfogatának mindkét szellemi küzdelemben sikerült az élre törnie.

A csapat magját Érsek Titusz, Forintos Viktor és Grám Botond triója alkotta, akik mindkét tantárgy versenyén indultak.

Matematikából Nagy Katalin Míra segítette a fiúk munkáját, melynek eredményeként a megyei fordulón a dobogó 3. helyére küzdötte fel magát a Míra és a három testőr csapata. Teljesítményük azért is kiemelkedő, mert a megye matematika tagozatos iskoláival szálltak ringbe a győzelemért. Felkészítőjük Tislérné Ferencz Anett tanárnő, aki szakköri foglalkozások keretében erősítette meg a diákok ismereteit.

Magyar tantárgyból a Szó-kincs vadászok csapata Marton Dániellel egészült ki. Titusz, Viktor, Boti és Dani megnyerték a megyei fordulót, ezzel biztosították részvételüket az országos döntőn.

A Budapesten megrendezett versenyen az ország legügyesebb hatodikos nyelvészeivel mérték össze szellemi erejüket. Írásbeli munkájuk alapján első körben bekerültek a 27 csapatból a legjobb hatba. Majd rövid felkészülést követően szóbeli vizsgán vettek részt, és lehetőségük nyílt az előre elkészült négyperces jelenet előadására is. Lelkesedésük és a Tóth Emese tanárnővel töltött rengeteg gyakorló óra tehát meghozta gyümölcsét, az országos 5. helyezést. A fiúk értékes könyveket, a dicsőséget és a közös munkával elért siker örömét kapták jutalmul. Nevüket, megoldásaikat és eredményüket viszontláthatják a jövőre megjelenő Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny évkönyvében.

Köszönet illeti a sikerért azokat az alsós tanító néniket is –Gálné Gacsal Erikát, Keresztúri Zsuzsannát-, akik lerakták az alapokat, és kezdetektől ösztönözték tanítványaikat a versenyzésre.

A Bolyai versenyen készült fényképek ide kattitnva megtekinthetők

Készítette: Tóth Emese és Tislérné Ferencz Anett

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum