Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ – Frissítve

SULIRÁDIÓ

2017.szeptember 04.

 

Szép és mosolygós napot kívánok mindenkinek!- Itt van az ősz, itt van újra…, s nem csak az ősz köszöntött ránk, hanem ezzel együtt a múlt héten mindenkinek becsengettek. A 2017/2018-as dózsás tanév első sulirádiós adását hallhatjátok, s köszöntöm bemondótársamat Hunyadvári Ádám 7.c osztályos diákot valamint Halmayné Badacsonyi Mártsa igazgatóhelyettesünket itt a mikrofon előtt.

Lehet hogy nem mindenki, de biztosan sokan izgalommal vártuk már  az új tanévet és a társainkkal, tanárainkkal való találkozást. Kívánom, hogy a tanév hozzon tartalmas, vidám és élmény teli diákéletet. A kis elsősöket nagy szeretettel köszöntjük a dózsás diákok nevében, kívánva, hogy jelentsen minden nap új élményt számotokra.

Jövő hét keddjén, 14 órakor tartjuk a felsős diáktanács alakuló ülését a könyvtárban, ahova osztályonként 2 főt várunk, ekkor tervezzük megbeszélni a diáktanács munkatervét, ezért szívesen vesszük az ötleteiteket és javaslataitokat.

Szeretnénk folytatni az Ötletládán keresztül véleményeitek bekérését, várhatóan a szeptember 12-ei diáktanács ülés vendége lesz igazgató úr, aki érdemben fog válaszolni az eddig érkezett javaslatokra, kérdésekre.

A mai naptól indul a 8.b- diákokkal a felsős diák ügyelet a főépületben, reggel 7.40-től a kapuügyelettel.

Kérem az ügyeleteseket, hogy szíveskedjenek betartatni, a felsős diákoktól pedig az ügyeletesek kéréseinek megfelelően a szünetek rendjének betartását.

Az iskolai diákbüfét a továbbiakban nem tudjuk működtetni, de a korábban szolgálatot ellátó osztályoktól, elsőként szeptemberben a 8. c osztálytól kérnénk, hogy az iskolatejet, kakaót az 1. vagy 2. szünetben és az iskolagyümölcsöt hozzák át a főépületbe. Előre is köszönjük nektek a vállalást.

Iskolagyűlés

Az első hét mindenkinek egy kicsit próba hét is lesz, hisz apróbb változások még lehetnek az iskolai életünkben, de szeretném kérni tőletek, hogy legyünk megértőek, türelmesek és segítőkészek egymáshoz, különösen a felsős diákok legyenek a kicsik segítségére, és az ebédlőben mindenki igyekezzen betartani a szeptember közepére véglegessé váló ebédelési rendet.

Zsuzsa néni Soron kívüli ebédelési rend

Heti programajánlóban szeretnék a figyelmetekbe ajánlani két szombati ingyenes veszprémi programot. A Petőfi Színház szombaton 15 órától ismét megrendezi nyílt napját, a Petőfi busszal, mesejáték bemutatóval, kulisszajárással, zenés műsorral és sok meglepetéssel várnak minden a színházkerti rendezvényre.

Dózsa városi nyárbúcsúztató

 

Végezetül Zsuzsa nénivel együtt szeretettel köszöntjük héten név- és születésnapjukat ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva mindannyiotoknak.

Köszönjük a figyelmeteket, tartalmas és élmény teli tanévet kívánva átadom a szót Márta néninek.  

Kedves Gyerekek!

Nagy szeretettel köszöntelek Benneteket a 2017-2018-as tanév második napján. A péntek a találkozások, ismerkedések napja volt, sok szervezéssel telt.

Ma viszont elkezdődik a munka. Jelmondatunkként erre a hétre Kodály Zoltán szavait választottam:

„Az út a boldog élethez a műveltségen keresztül vezet.”

Kérlek benneteket, határozzátok el, hogy odafigyeltek a feladatokra, s azokat szorgalommal teljesítitek.  Higgyétek el: a tanulást rögtön az első nap kell elkezdeni, különben egyre nehezebb belelendülni és az elmaradás is napról napra nőhet. A lelkesedés, melyet ma bizonyára magatokkal hoztatok az iskolába, ne hagyjon alább, ne fogyjon el belőletek.

A székely ember példáját mondom most el Nektek, aki a tűző déli napon, teljesen egyedül rendet vágott kaszájával a kövérre hízott fűben. Egyforma mozdulatokkal kaszált, időnként megállt és megfente a pengét. Ősi rítussal, évszázadok, talán évezred óta így csinálják ezt a székelyek, mert tudják, hogy először vetni kell, majd várni aratásig. Aratni, kaszálni pedig muszáj, mert hosszú és zord a tél, a család és a jószág pedig enni kér. Ha úgy érzitek, hogy nem megy, ha úgy érzitek fogytán az erőtök, a türelmetek és a kitartásotok, akkor gondoljatok erre a székely emberre! Tűzött a nap, a közelben még a madár sem járt, talán minden porcikája fájt, szomjas és éhes is lehetett, de tette a dolgát. Mert volt vetés és lesz aratás, de nincs kifogás! Áll a fű és rendet kell vágni benne, így szól az íratlan törvény!”

Nektek nem kaszát, hanem könyvet, füzetet, vonalzót és tollat kell a kezetekbe venni. Használjátok ki a lehetőséget, szívjátok magatokba a tudást! Mert nemcsak saját életeteket alapozzátok meg vele, hanem az évek, évtizedek múlva padokba ülő nemzedékek jövőjét is.

Fontos, hogy tanuljátok meg szeretni azt, amit csináltok, és találjátok meg majd egyszer azt a munkát, amit szeretni fogtok.

Őszintén kívánom, hogy úgy legyen! Jó tanulást, értékes, örömteli tanévet kívánok Nektek szeretettel!

Jelmondatunk tehát a héten a következő lesz:

„Az út a boldog élethez a műveltségen keresztül vezet.”

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum