Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Tavaszi papírgyűjtés

„Megbolydult a Dózsaváros”

Tavaszi papírgyűjtés a Dózsa iskolában

Fényképek

Május 8-12.-ig meghirdetett papírgyűjtési akciónk sikeres és eredményes volt, melyet ez évben is a felsős diákönkormányzatunk szervezett. Sőt megbolydult az iskola környéke is, amikor diákjaink leleményesen felderítették, hogy honnan és miként lehetne még több papírt gyűjteniük, gyarapítva az osztály pénzét.

Közel hasonló mennyiséget 26. 560 kg-ot gyűjtöttek a diákok és szüleik, mint ősszel, melyet részben az iskolában Pisztel Miklós vállalkozó vett át és az általa biztosított konténerekben gyűjtöttünk, és köszönhetően a VKSZ Zrt. által biztosított mérleggel mérhettünk a hét folyamán.

A gyűjtött papírhulladékból jelentős mennyiséget, 3500 kg-ot adtak le a szülők a Jutaspusztai MÉH telepen.

A pakolásnál és a mérlegelésnél segítségünkre voltak jelenlegi és volt diákjaink, tanáraink, karbantartóink valamint a Polgárőrség és az Őszidő nyugdíjasklub lelkes segítői, a Dózsavárosi Baráti Kör tagjai. Köszönet nekik, segítségükkel több éve reggel hét és délután öt óra között zökkenőmentesen zajlik a gyűjtés, úgy hogy az idén meg el sem áztunk. A hangulat viszont remek volt (lsd. a galériába feltöltött képeket) holott szinte megállásunk sem volt az utolsó napokban, de mindenki aki segíteni szegődött, becsülettel és lelkesen tette a dolgát.(lsd a segítők névsorát)

Nagyon jó volt látni, hogy a 6. osztályos napközisek és más felsős osztályokból is a diákok a Dózsavárosban illedelmesen becsengetve a családi házakból, üzletekből hozták el a feleslegessé vált papírhulladékot. Bizony megérte szorgoskodniuk, hiszen az átvételi árból kilogrammonként 16 Ft-ot az osztályok használhatnak fel, s a 4 Ft/kg diák önkormányzati pénzből pedig szeretnénk hozzájárulni mi is Baróti Dorina 4. c osztályos diák csontvelő átültetését és a diáknapi (június 14.) fagyizáson szeretnénk vendégül látni a diákságot a Völgy fagyizóban.

A tavaszi összesítésben az alsó tagozaton a 4. a osztály, a felső tagozaton a 6.a osztály végzett az első helyen, az év végi összesítésben is ők végeztek az élen, elnyerve ezzel a diákönkormányzatunk által felajánlott jutalom kirándulást, egy az osztály által választott időpontban. Szívből gratulálunk nektek, remek teljesítmény volt.

A tavaszi gyűjtött mennyiségek, az osztályok sorrendje már megtekinthető iskolánk honlapján valamint az alsós és felsős hirdetőkön.

Reméljük, hogy őszi papírgyűjtésnél – várhatóan október első hetében- hasonló lelkesedéssel  eredményes lesz a gyűjtés.

 

Lambert Zsuzsanna

felsős diákönkormányzatot segítő pedagógus

szervező

papirgyujtesppgy3

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum