Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ 2016.november 21.

Szép napot kívánok kedves dózsás diákok! Kívánom, ez a hét is tartogasson sok új élményt számotokra. Olivér napján köszöntöm a héten név- és születésnapjukat ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva mindannyiotoknak.

Szent András és Nyilas havában november 25-e Katalin névnapja nevezetes időjósló nap. Mindenütt azt tartják, ha Katalin kopog, karácsony locsog, így ha ezen a napon fagy, sáros lesz a karácsonyunk. Szent Katalin, aki hitéért halt mártírhalált, nagyon okos és művelt fiatal lány volt, ezért őt tartják a diákok védőszentjének.

András napjához legközelebb eső vasárnap, az idei évben november 27-e pedig advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. A négy gyertya a hitet, reményt, örömet és a szeretetet jelképezi.

December 6-ig várjuk egyedi készítésű karácsonyfadíszeiteket, max. 3 darabot a Szép karácsony, szép zöld fája pályázatunkra. A legszebb díszekkel együtt díszítjük majd fel a dózsás karácsonyfánkat.

Pénteken tartottuk a felsős Diákönkormányzat ülését, értékeltük az eltelt két hónap munkáját és beszélgettünk az aktuális rendezvényekről, a farsangról. Sajnáltam, hogy voltak osztályok, ahonnan nem érkeztek képviselők, hiszen sok hasznos ötlet hangzott el, melynek megvalósítása nagyrészt rajtatok múlik.

Bella Boglárka 8. b. osztályos tanulónk, mint intézményi küldött számolt be a november 16.- ai megyei diákparlamenten elhangzott javaslatokról. Köszönjük Boginak, hogy képviselte iskolánkat és a 7. a osztályos diákok javaslatát a diákfórumon.

fffAz Okoskodó műveltségi játékunk múlt heti kérdését, ahogy mait is Adorján-Csomai Vivien 5. a osztályos diáknak köszönjük, a helyes válasz Berlin volt, három 6.a osztályos diák adott jó választ Heizer Nóra, Kocsis Hanna és Várszegi Zalán, gratulálunk nekik. Vivien eheti kérdése továbbra is Németországhoz kapcsolódva.

Adorján Csomai Vivien: Melyik német tartományban található Wartburg vára? Csütörtökig várjuk megfejtéseiteket.

Mitológia témakörben 4 héten keresztül hibátlan megfejtést küldtek, Mészöly Rozina 5.a, Farkas Laura 5.b, Varju Fanni 6.a, Boncz Ádám és Póta Dániel 6.c osztályos tanulók.

A mai napon a 2. szünetben, a DÖK faliújságnál vehetitek át a Diákönkormányzat jutalmát. Szívből gratulálunk nekik és valamennyi válaszolónak.

Szerdán 14 órától Imagine informatikai verseny lesz iskolánkban, melyre szeretettel várják a  5.- 6. osztályos diákokat.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum