Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 5 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Erdei iskolában jártunk (Pénzesgyőr)

KépkivágásOsztályunk tanulói tartalmas, élményteli három napot töltöttek a pénzesgyőri erdei iskolában. A hosszú túrák során bizonyították edzettségüket, kitartásukat. Izgalmas, nem mindennapi kihívás volt számunkra egy-egy átkelés a patakon vagy épp a meredek, sziklás terepen felmenni a forráshoz.

A gyerekek nagy örömmel gyűjtöttek Szent László pénzeket, nagyítóval keresték a kőzeteken az őskori lenyomatokat. Az egykori üveghuta területén pedig a színes üvegmaradványok után kutathattak. Kíváncsian hallgatták a szurdok keletkezésének történetét. DSC01302A Judit-forrásnál felfrissülve egy csapatépítő, bizalomerősítő játék is várt rájuk. Bekötött szemmel, egymás kezét fogva sétáltak az erdőben. Majd egy előre kifeszített kötelet fogva kellett végigmenniük – még mindig bekötött szemmel – egy nem könnyű erdei terepen. A gyerekek nagyon élvezték a játékot, nem volt senki, aki ne mert volna nekiindulni az ismeretlen feladatnak.

A legélvezetesebb programnak a Gerencézés elnevezésű foglalkozás bizonyult. Benn állhattak DSC01370gumicsizmával a patakban, egy szűrő segítségével gyűjtögettek különböző vízi parányokat. Rácsodálkoztak, mennyi apró élőlény található a patakban. Megnevezésükhöz kaptak határozólapot, amin lépésről lépésre haladva jutottak el a megoldáshoz.

Játékos formában ismerkedhettek meg a gyógynövények hasznával. A növények meg- és felismerésére egy gyógynövénykert is rendelkezésünkre állt. Olyan, nagyanyáink által is használt ősi praktikákról tanulhattak, amelyekkel háttérbe szorítható, esetenként ki is váltható a gyógyszerszedés.

DSC01383Nagy kíváncsisággal kezdtek hozzá tanulóink a pólók batikolásához. Tekerték, csomózták, hajtogatták, majd a festés után izgatottan bontogatták őket. A végeredménnyel mindenki elégedett volt. Hazafele ez lett az „egyenruhánk”.

Utolsó este tábortűznél gyűltünk össze. A közös fagyűjtés, tűzrakás, éneklés közösségkovácsoló ereje vitathatatlan, hangulata pedig felejthetetlen.

Erdei iskolánk megvalósítását a Környezet – és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci – Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében a költségek 90 %-ának átvállalásával támogatta.

 Lenkei Judit és Baum Csabáné
tanító nénik    3.a osztály

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum