Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Horvát-magyar projekt német nyelven

KépkivágásTagozatunk 2014-től aktív résztvevője egy hovát-magyar projektnek, melynek közvetítő nyelve a német.

 Gerald Hühner, a zágrábi Goethe Intézet DSD menedzsere megkereste iskolánkat, hogy lehetőséget kínáljon egy együttműködésre, melyre rajtunk kívül még 2 veszprémi intézmény is bekapcsolódott. A modell lényege a német nyelv népszerűsítése diákcsere program formájában.
Elvünk, hogy a tagozatos diákok ne nyelvtanulók, hanem nyelvhasználók legyenek, ennek a célkitűzésnek nagyon jól megfelel ez a projekt. A tanulók egy évben kétszer találkoznak, mindegyik alkalomra választunk témát, amit előzetesen feldolgozunk, majd bemutatjuk egymásnak. Természetesen közösen is tevékenykedünk az ún. projektnapon. Egymás kultúrájának kölcsönös megismerése is hangsúlyos szerepet kap. Az iskola mellett nagyon fontosak a vendéglátó családok is, akik otthont biztosítanak 6 napra a gyerekeknek. Mindenki sikeresnek értékeli a programot.

A tanárok szakmai szempontból elégedettek, a diákok pedig nagyon jól érezik magukat. Rengeteg élménnyel gazdagodnak, remek kirándulások részesei és megerősíthetik önbizalmukat, hisz képesek egy idegen nyelven kommunikálni. Na és új barátokat szereznek. Ebben a tanévben, márciusban érkeztek a horvát diákok. Témánk az ország és városunk bemutatása volt. Mi májusban viszonozzuk látogatásukat. Mesedramatizálás lesz mindkét fél feladata német nyelven. Egy hazai és egy német mese feldolgozására és bemutatására készülünk.

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum