Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Digitális Témahét

20160406_131154Digitális TémahétA Dózsa György iskola csatlakozott a 2016-ban először megrendezett Digitális Témahét-hez. Több évfolyamon, több osztályban valósult meg a program. (Országszerte több száz iskola csatlakozott a Digitáis Témahét-hez, részletek itt olvashatóak: http://dth2016.hu/hirek)

Miért fontos a gyerekek számára a digitális készségek fejlesztése?

Napjainkban alig akad olyan munkahely, ahol ne lenne szükség a munkavégzéshez digitális eszközök használatára. Az informatikai affinitás, a digitális írástudás ma már alapkészségeknek számítanak.

Egyre fontosabb, hogy gyerekeink már kisiskolás korban elsajátítsák a digitális alapkészségeket, 20160406_123501hiszen ez teszi lehetővé, hogy mind a hétköznapok során, mind munkavállalóként a lehető legjobban kihasználják digitálizált világunk előnyeit.

A Digitális Témahét során a pedagógusok és a diákok egyaránt betekintést nyerhetnek abba, hogy a mindennapos oktatás folyamatába milyen kreatív, játékos, mindenki által elsajátítható módon épülhet be a digitalizáció, az internet alapú technológiák használata.

A Témahét során kipróbálhatók mindazok a digitális taneszközök, valamint tankönyv és tartalomfüggetlen digitális fejlesztő játékok, melyek fejlesztik a iskolások gondolkodását.

023A Digitális Témahéthez csatlakozó iskoláknak lehetőségük nyílik az általuk választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. A részt vevő pedagógusok szakmai tapasztalatokkal, a tanulók élményekkel, az intézmények pedig értékes eszközökkel gazdagodhatnak.

Iskolánkban a 6. A osztályosok a könyvnyomtatás témakörét dolgozták fel, történelem, informatika, magyar, matematika, és német nyelv tanórákon. Megismerkedtek az írás történetével, a német és a magyar könyvnyomtatás történetével, jelentős alakjaival, pl. Gutenberg és Hess András életművével. Digitális, IKT órák keretében digitális képanyagokat, videókat néztek meg a témakörben; powerpoint bemutatókat és plakátokat készítettek, valamint az iskolánk könyvtárában fellelhető könyveket is felhasználták a téma feldolgozása során.

Kapcsolódó anyagaink:

KépkivágásNévtelen

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum