Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

3D nyomtatót nyert a Dózsa György Általános Iskola

A FreeDee Printing Solutions és a MakerBot közös „MakerBot a tanteremben” iskolai 3D nyomtató pályázatot hirdetett. Az eredményhirdetésre 2016.04.01-én került sor Budapesten.  A 11 elnyerhető gépért 413 iskola pályázott, bizonyítva ezzel, hogy a 3D nyomtatás jelentősége, lehetőségei és alkalmazási területei jól ismertek és vonzóak a diákok és a pedagógusok számára egyaránt. A nyertesek között csupán két általános iskola volt, közülük pedig az egyik a veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.

A szervezők örömüket fejezték ki, hogy ekkora érdeklődés van a technikai újdonságok felé nyitott iskolák és a diákság részéről a 3D nyomtatás iránt. A nyomtatók gyakorlati haszna, az élményt jelentő oktatásban játszott szerepe és a technológia jövőbeni szerepe egyaránt motiválta a pályázó iskolákat a jelentkezéskor.

A nyertes iskolák kiválasztásakor a megadott követelményeken túl nagy szerepe volt a sokszínűségnek, és annak, hogy minél rendszeresebben, minél inkább mindennapivá váljon a nyomató iskolai használata.

A Dózsa iskola pályázatában kiemelte, hogy az iskola két fő profilja (a német nemzetiségi tagozat és a TIA: természettudomány – informatika – angol osztályok) közül a TIA osztályok gyakorlatközpontú természettudományos tevékenységekkel ismertetik meg a gyerekeket már az alsó tagozatban. Ez a szemléletmód folytatódik a felső tagozatban is. A helyi üzemekbe, laborokba szervezett látogatások is részei az iskolai programnak. Informatika órákon a motor-szimulátor a közlekedési ismeretek bővíti, a Lego robot programozása pedig a technika magas szintű alkalmazását hozza kéz közelbe. És ez csak egy kis ízelítő az igen színes és változatosan kidolgozott iskolai programból.

A 3D nyomtató elnyerésével egy igen értékes elemmel bővül az iskola eszköztára, utat nyitva egy teljesen új informatikai-technikai iránynak.

 

kopicats

öröm

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum