Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Szent Patrik napi felvonulás

catsIdén, hagyományteremtő céllal, a Dózsa György Általános Iskola is megrendezte Szent Patrik napi felvonulását március 17-én. Az iskola nagy részét megmozgató felvonulásra délután, verőfényes napsütésben, ír népzene kíséretében került sor. Az érkezőket egy-egy pohár zöld színű üdítővel vendégelték meg a szervezők. A zöldbe öltözött résztvevők 019 kicsik és nagyon valamint tanáraik, tanítóik transzparensekkel, látványos kiegészítőkkel először egy kört tettek az iskola területe körül. Visszaérkezésük után egy igen látványos mozzanatra került sor: az összes résztvevő egy óriási háromlevelű lóherét (mely a nap jelképe) formázott, erről fénykép is készült a magasból.

A délutáni felvonulást számos kísérő rendezvény is megelőzte a nap során. A felsős osztályok plakátversenyen vehettek részt: Országok és védőszentek” címmel. 20 pályamunka érkezett, egytől egyik tartalmasak és látványosak. A legjobban sikerült plakátokat zsűri értékelte, a nyertesek egy-egy zöld tortát vehettek át. A három első plakát a Németország védőszentje”, a St. Patrick’s Day” és a St. Patrick’s Day Hat” című plakátok lettek. Különdíjat nyertek a Scotlandés az Assisi Szent Ferenc című plakátok. A zsűri külön megdícsérte az 5.A és a 7.C osztályokat, akik több plakátot is készítettek.

010A tanórák közötti szünetekben kivetítőn ismerkedhettek meg a gyerekek az ünnep történetével, jellegzetes szimbólumaival, ill. azzal, hogyan is ünnepli Szent Patrik napját szerte a világon.

Az alsó tagozatos osztályok szebbnél, szebb és igen látványos Szent Patrik napi kézműveskedéssel szereztek meglepetést.

A zöld dekorációba öltözött főépület a 8.B osztály munkájának és lelkesedésének volt köszönhető.

A jó hangulatú rendezvény mindenki tetszését elnyerte, és biztosak lehetünk benne, hogy jövőre is megrendezésre kerül a Dózsa iskolában a Szent Patrik napi felvonulás.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum