Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ 2016. március 21.

 imagesSzép és mosolygós napot kívánva köszöntelek Benneteket, a sulirádió március 21-ei adását hallhatjátok, sok-sok esemény történt, ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.

Elsőként is szeretném megköszönni diáktársaim nevében a március 17-én, első alkalommal megrendezett Szt. Patrik nap jó hangulatú programjainak megszervezését Kisné Hudák Kata néninek, az angol tanárainknak, tanár és diák segítőiknek. Szeretnénk kérni a folytatást. A rendezvény örömteli hangulatát a honlapra feltöltött fotók idézik meg.

 Köszöntelek én is Benneteket ezen a szép tavaszi napon. Gondolom, hogy már izgatottan várjátok a szerdán kezdődő tavaszi szünetet és a húsvéti ünnepeket. Kívánom, hogy teljen tartalmasan a szünidő és élvezzétek, használjátok ki annak minden egyes percét.

fffOkoskodó játékunk februári nyertese ismét Polgár Zsófia 5. c osztályos diákunk lett, aki a feltett valamennyi kérdésre helyesen válaszolt. Zsófinak most Zsuzsa néni adja át Diákönkormányzat ajándékát, szívből gratulálunk neki.
Nagyon szeretnénk megdicsérni Polgár Sára 3.a osztályos kisdiákot, aki rendszeresen küldi a megfejtéseket.
Korábbi kérdésünkre adott helyes válasz a következő volt, Irinyi János találta fel a biztonsági gyufát.
Helyes megfejtőik: Forintos Viktor 4.b, Matos Tege 4.b, Marton Dániel 4. b, Grám Botond 4.b, Polgár Zsófia 5.c, Polgár Sára 3.a, Csillag Zsolt 4.c, Komlósi Milán 6.b.

Eheti feladványunk is egy híres magyar feltalálóhoz kapcsolódik, ki találta fel a C-vitamint? A helyes megfejtéseket március április 1-ig várjuk.
Április 4-től Mesehősök témakörből tesz fel kérdéseket az 1. c osztály, a játékban résztvevőknek.

 

A Zrínyi Matematikaversenyen az iskolánkból induló harmadik osztályosok közül, Dobos Benedek 3. b osztályos érte el a legtöbb pontot, amely 71 pont volt.
A Matematikakaverseny, Lovassy Gimnáziumban tartott díjkiosztóján Magyar Lili 4.a osztályos diákunk 11. helyezésért járó elismerést vehette át. ért el, felkészítője Szászné Csala Nóra.

A hagyományos városi népdaléneklési versenyen Kolozsvári Petra 3. c osztályos diákunk 2 helyezést ért el. 

 A nyelvész verseny megyei fordulóján Süveges Luca 6. a osztályos tanulónk kimagasló pontszámmal II. helyen végzett, így reménykedhetünk és szurkoljunk neki, hogy bejuthasson az országos versenyre, felkészítője Bencsik Józsefné Éva néni volt.
Gratulálunk a diákoknak a kimagasló eredményeikhez, méltó módon képviselték iskolánkat, köszönet és elismerés felkészítő tanáraiknak.

 Kimagasló sport sikert ért el március 14-én, Balatonalmádiban megrendezett országos vívóversenyen a Magyar Lili 4. a, Krizmanich Kata 3.b, Mária Kata 3.b és Jámbor Hanna 3.b alkotta csapat, akik I. helyezést értek el, a férfi kardcsapatunk, melynek tagjai Érsek Titusz, Krizmanich Máté, Nagy Benedek és Szauter Benedek voltak, szintén I. helyen végzett. Örömmel gratulálunk a kiváló sporteredményhez a diákoknak és edzőjüknek Kocsis Miklós bácsinak.

 Nemesvámoson rendezték meg a március 12-én, a megyei judo olimpiát, amint arról Windischmann Ferenc értesített bennünket, kiváló eredmények születtek. Első helyen végzett Horváth Eszter, Tóka Máté 3. c, Windischmann Botond, Németh Bulcsú, Frantal Nándor, és Cseh Eszter, az előkelő második helyet szerezte meg Máll-Nagy Lotti, harmadik helyen végzett Érsek Titusz, Mocsár Emese valamint Hergovics Soma. Gratulálunk a szép sport sikerekhez a diákoknak és edzőjüknek, Károlyi Gábornak.

Az energia felügyeletünk szorgalmasan végzi ellenőrző munkáját, örülünk, hogy akik vállalkoztak a feladatra ilyen lelkiismeretesen és lelkesen végzik munkájukat. Április 4-től szívesen várom az új tagok jelentkezést felügyeletbe, Major Eszter 7. b osztályos elnökünk mellé. Az elmúlt néhány nap tapasztalatai Hunyadvári Ádám, a felügyelet tagja ismerteti.

A mosdókban még találtunk szétszórt WC papírt. Az udvaron viszont alig találtunk szemetet és az osztálytermek is tiszták voltak

 Március 9-én az 5. osztályosok viadalával zárult a labdarúgó házi bajnokságunk. Dicséretére legyen mondva az 5. évfolyamnak, hogy mind a három osztály benevezett a versenyre. Végeredmény, az 5. b. osztály végzett az I. helyen, a képzeletbeli dobogó második helyét az 5.c a harmadikat az 5. a osztály csapata foglalta el.

Az 5. a osztályosok ugyan a harmadik helyet szerezték meg, de nagyon nagy dicséretet érdemelnek, mivel az osztályba járó fiúk vagy sérültek voltak vagy betegek, így az osztály lányai álltak ki a fiú csapatok ellen. Minden résztvevőnek gratulálunk, aki részt vett a dózsás labdarúgó bajnokságban. Itt szeretném megköszönni a Szalai Ildi néninek a szervezést és a lebonyolítást, az osztályfőnököknek a támogató segítségét.

 A héten név-és születésnapjukat ünneplőknek és mindenki másnak is. A lányoknak sok locsolót, a fiúknak a locsolásért szép hímes tojásokat, találkozunk március 30-án, szerdán. Örömteli húsvéti ünnepeket és jó pihenést kívánok a szünidőre!

                                                                   Lambert Zsuzsanna
Felsős diákönkormányzatot segítő tanár

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum