Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Sulirádió 2015.december 07.

 

imagesSziasztok, dózsás diákok. Nálatok is járt a Mikulás? Jártatok-e már az adventi vásárban és találtatok-e programot magatoknak az Illatos Advent gazdag programkínálatából?

Gondolom a jó gyerekeket már meglátogatta a Mikulás, megajándékozva őket sok-sok ajándékkal, de legyetek résen, mert lehet, hogy még a mai napon is találkozhattok vele itt az iskolában.

Mint bizonyára tudjátok az igazi Finn Mikulás, Joulopukki hazánkba érkezve, sok gyermekkel találkozott országszerte. Pénteken a Kozmutza iskolában találkozhattak vele a 2. c és az 5. c osztályos tanulóink, akik verssel, énekkel, rajzaikkal, ajándékaikkal lepték meg a nagyszakállú Mikulást. A Kukkantó gyermekműsorban a mai napon 18 órától láthattok összeállítást látogatásáról a Veszprém Televízióban.

Megtisztelő felkérést kapott iskolánk a veszprémi Zonta Clubtól, akikkel 2014-es év óta értékteremtő az együttműködésünk.

A Club 20 éve rendez advent idején színvonalas képzőművészeti tárlatot.

A Petőfi Színházban december 4-én, pénteken 16.30 órakor nyílt meg

Szász Endre elismert festő-és grafikus művész emlékkiállítása, melyen jelen volt a művész özvegye is. A nívós tárlaton Csehó Eszter Zsófia, iskolánk végzős növendéke lépett fel és adta elő értő tolmácsolásban a Faág című novellát.

Köszönet az őt felkészítő tanár kollegáknak, Kárpáti Gyöngyi és Tóth Emese tanárnőknek. A szépszámú és műértő közönség hálás tapssal, Sulákné Hontai Mária a Zonta Club soros elnöke pedig az önkéntesség jelképével, egy szál sárga rózsával köszönte meg Eszter alkalomhoz illő, meghatóan szép előadását.

Méltán voltunk büszkék diákunkra!A tárlat december 18-ig tekinthető meg

A Karácsonyfadísz készítő pályázatra történő nevezést e hét szerdáig meghosszabbítjuk, az eredményhirdetésre és jutalmazás egy hét múlva

Az Okoskodó múlt heti helyes megfejtését és az eheti kérdését Hunyadvári Ádámtól hallhatjátok.

Egy szolgálati közlemény, a napközis befizetés hétfőn, kedden 16.30 óráig, a pótbefizetés pedig 11-én 16 óráig Szántó Zsuzsa néninél, kérlek, ne felejtkezzetek el róla.

Örömteli boldog név- és szülinapot kívánunk valamennyi az ünnepelteknek, szép hetet kellemes adventi készülődést kívánunk nektek!

Köszönöm a figyelmeteket, most átadom a szót Márta néninek.

Kedves Gyerekek!

Tegnap bizonyára – és ma is – meglátogatott benneteket a Mikulás, aki minden évben, titokban, nagy szeretettel nyújtja át ajándékát számotokra. Sokszor hallottátok már bizonyára a történetet, de ne felejtsétek, hogy Szent Miklós püspökre emlékezünk ilyenkor, aki több más csoda mellett egy elszegényedett nemesember három lányának nyújtott segítséget. Miklós elhatározta, hogy segít rajtuk, de szerénységből ezt titokban tette. Az éj leple alatt egy arannyal telt erszényt dobott be a szegény ember ablakán, aki legidősebb leányát így férjhez tudta adni. Az elkövetkező években így tett a másik két lánnyal is, a harmadik évben azonban az apa megleste az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékot, de Miklós azt mondta, hogy nem neki tartoznak ezért köszönettel.

Benneteket is bizonyára megtalálnak azok az esetek, lehetőségek, amikor csendben, szerényen tudtok helyt állni, környezetetekben megtenni a lehető legjobbat. Ha pedig ez nem érzékelhető – mert a dolgok szépen, rendben alakulnak – soha ne felejtsétek el, hogy mi a kötelességetek. Tanuljatok szorgalmasan! Odafigyelésetek eredménye közelebb visz benneteket ahhoz, hogy megvalósítsátok, céljaitokat, álmaitokat – örömet szerezve ezzel pedagógusaitoknak, szüleiteknek és természetesen saját magatoknak.

A karácsonyi szünetig 2 hetünk van. Használjatok ki minden időt arra, hogy javítsatok eredményeiteken, hisz közel a félév vége.

Közben készülünk a Karácsonyra, bizonyára a meglepetéseket is tervezitek már, melyet majd Ti adtok át.

De ne feledjétek: van néhány ajándék, amely nem kerül semmibe

 1. egy jó szót szólni
 2. egy beteget felvidítani
 3. valakinek kezet nyújtani
 4. óvatosan csukni be az ajtót
 5. apróságoknak örülni
 6. mindenért hálásnak lenni
 7. jó tanácsot adni
 8. egy levél megírásával örömet szerezni
 9. apró túlzásokon nem rágódni
 10. jogos panaszt nem melegíteni fel újra
 11. nem tenni szóvá, ha a másik hibázik
 12. nem elutasításnak venni, ha háttérbe szorulunk
 13. levert hangulatot nem venni komolyan
 14. nem sértődni meg egy félresikerült szón
 15. megtalálni az elismerő, dicsérő szót a jóra
 16. együttérző szó a megbántottnak
 17. egy-egy tréfás szó társaitoknak
 18. becsületesen elismerni az elkövetett helytelenséget
 19. örülni a holnapi napnak
 20. bizonyos dolgokra aludni egyet
 21. mindenre rászánni a kellő időt és gondot

és MINDENBEN és MINDENKIHEZ szeretettel lenni!

 

Jelmondatunk a hétre a következő lesz:

 

„Tanulni nem csak feladat, de jócselekedet is!”

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum