Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 4 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Székelyföldi diákok jártak iskolánkban

Iskolánk évek óta részt vesz a Határtalanul-programban, melynek keretében évek óta Erdélybe látogatnak hetedikeseink. A kirándulás egyik fontos mozzanata mindig a határon túl élő magyar gyerekekkel való találkozás. Tavaly a gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola hetedik osztályai fogadták iskolánk tanulóit. Egy jó hangulatú délutánt töltöttünk nálunk, közös műsorral ünnepeltük az Összetartozás napját, majd sportolás zárta a napot.IMG_0286

E találkozáskor már elhangzott a meghívás, hogy szívesen látnánk újdonsült ismerőseinket városunkban, iskolánkban. S hála az immár nyolcadikossá lett tavalyi utazóknak, s családjaiknak, a közelmúltban vendégül láthattunk 30 székelyföldi diákot és kísérőiket iskolánkban.

Vendégeink megismerték iskolánkat, városrészünket, Veszprém főbb nevezetességeit, s fogadta őket Veszprém város alpolgármestere is. Jártak Budapesten, megtekintették a Parlamentet, az új Országgyűlési Múzeumot, s természetesen a budai várban tett séta sem maradhatott ki a programból. Vasárnap közös balatoni kirándulás zárta az együtt töltött napokat. Ekkor az addig még nem túl kegyes időjárás is jó volt hozzánk, s gyönyörű napsütés fogadta a csoportot Tihanyban és Balatonfüreden.

Gyergyóditróból érkezett vendégeink azóta élményekkel telve, szerencsésen hazaérkeztek. A gyerekek kísérőtanárai és az igazgatónő elutazásuk előtt, sőt azóta többször is biztosítottak bennünket arról, hogy nagyon jól érezték magukat nálunk, s hogy szívükbe zárták Veszprémet, a Dózsa iskolát és vendéglátóikat. S a folytatásban reménykedve köszönték a dózsás szülők, gyerekek és kollégák vendégszeretetét, segítségét.

Mi is köszönjük a vendéglátó-családoknak azt a sok munkát, amellyel önzetlenül hozzájárultak ahhoz, hogy az erdélyi gyermekcsoport jól érezze magát nálunk.

 

Bokor Zsuzsanna

 

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum