Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Autómentes nap 2015. szeptember 22.

Veszprém is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, 180 másik magyar településsel, melynek célja bebizonyítani miért is érdemes környezetbarát módon közlekedni. Az autómentes nap keretében került sor az Óváros tértől a Városi Stadionig tartó futásra.P1220007

A 2. d osztályosoknak ezen a napon két testnevelés órája van, ezért örömmel vállaltuk a városi rendezvényen való részvételt. A tápláló és finom tízórai elfogyasztása után gyalogosan indultunk az Óváros térre, ahol Kéri Bianka válogatott atlétától átvehettük a verseny logójával ellátott pólóinkat. Nagyon örültünk neki, s többen megkérdeztük: Ez örökre a mienk lehet? Nem kell visszaadni?

10 órakor indult a „nagy futás”. Mi voltunk a legkisebbek, mert felső tagozatos és középiskolás diákok között kellett helytállnunk. A leggyorsabban Mecséri Csongi teljesítette a közel másfél km-es távolságot. Aki lemaradt, annak sem kellett félni, mert rendőrautóval biztosították futásunkat.

A Stadion parkolóban már találkoztunk alsó tagozatos és óvodás gyerekekkel, akikkel több sportágat kipróbálhattunk. Nagyon jó volt repülni az ugródombon. Milán, Boti és Bálint győztek a kispályás fociban. András bácsi nagy sebességgel vitt bennünket az elektromos rolleren. Somody Zsuzsa néni, a Városi Televízió Kukkantó című műsorának szerkesztője a környezetbarát viselkedésről kérdezett bennünket, s válaszainkat kamera is rögzítette.

 

Sajnos nagyon hamar eltelt a délelőtt, s indulnunk kellett vissza az iskolába. Gergő szülei kisbusszal jöttek értünk, és Zsóka néni is segített a gyorsabb visszajutásban. Az ebédnél senkit nem kellett bíztatni. Mindenki megette kapott adagját.

 

Veszprém, 2015. szeptember 23.

 

  1. d osztály és tanítóik

Zsóka néni és Kati néni

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum