Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Városlődi témanapok

Városlődi témanapok

Hagyománnyá válik iskolánkban, hogy 2 évente 2 napot a városlődi Iglauer Parkban táborozunk. A idén a 3.a, 4.a, 5.a és a 6.a osztály tanulói vettek részt a programban április 24-25-én.

Rövid, nagyon kényelmes vonatozás után érkeztünk meg. A szálláshelyek birtokba vételét követően játszottak és tízóraiztak a gyerekek, majd az évfolyamokra kidolgozott program szerint megkezdődtek a foglalkozások. Nagy élmény a német tájház megtekintése, ahol Rózsi néni mindig tud újat mondani, mesélni. Szorgalmasan jegyzetelt mindenki, sőt rajzok is készültek a látottakról. Délután feldolgoztuk a megadott szempontok szerint a német hon-és népismerethez kapcsolódó információkat, majd túráztunk, nagyon élveztük a friss levegőt. Jutott idő játékra, bújócskára. A szemerkélő eső után előbújt a nap, talán a harmadikosok lelkes éneke csalogatta elő. Este dal és tánctanulás zárta a napot.

Pénteken délelőtt három helyszínen kézműves foglalkozásokat szerveztünk. Brigi nénivel macis hűtő mágnes, Erzsi nénivel kukoricacsuhéból szitakötő, Dóri nénivel filcből kulcstartó készült. A gyors rendrakást követően indultunk haza. A vonatút pillanatok alatt eltelt, minden fülkéből nevetés, beszélgetés hallatszott. Ahogy közeledtünk Veszprémhez, egyre éhesebb lett a csapat, a fő téma „mi lesz otthon az ebéd” volt.

Dr. Kovácsné Balázs Tünde

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum