Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Halloween party és vetélkedő

Halloween party és vetélkedő, 2013. November 13.

Igaz, a Halloween nem novemberben van, hanem október 31-én, de hát akkor mindig szünet van, az előző héten pedig sok program ütközött volna ezzel a rendezvénnyel.

Iskolánkban sok éve hagyományosan megszervezzük az angolos kollégákkal a Halloween napi vidám vetélkedőt az alsó és a felső tagozaton is.

Idén rekordot döntött a felsős Halloween: 44 tanuló vett részt rajta! Meg is lepődtem ekkora létszámon, no de semmi gond: voltak segítőim, Rácsainé Nyiri Andrea, Hannig Barbara és Bán Mihály személyében.

Tény és való: a Halloween nem kifejezetten magyar ünnep, sőt, semmi köze a magyar hagyományokhoz; ám iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy a tanulók ne csak tanórákon ismerkedjenek meg az adott nyelv szókincsével és nyelvtanával, de legyenek tisztában az adott kultúrával, ünnepekkel, szokásokkal is.

A Halloween erre tökéletesen alkalmas. Vidám, vicces vetélkedők sora várta a gyerekeket, amelyekben szerepeltek azért komolyabb dolgok is –fontos az is, ugye, hogy tisztában legyenek a tanulók, mit is ünnepelnek az angolszászok ezen a napon, és miért – de a hangsúly a különféle tréfás, jópofa ügyességi és szellemi vetélkedőkön volt. A gyerekek rajzoltak rémisztő és vidám maszkokat, töklámpást, írtak verset, közösen megoldottak egy tesztet a témával kapcsolatban, labdát dobtak célba, tollat ejtettek (fülre akasztva) egy palackba, szórejtvényt fejtettek meg, stb.

Persze senki sem távozott üres kézzel (és hassal); elvégre ez egy vidám ünnep. Nem csak az első három helyezett kapott ajándékot, de mindenki vihetett haza egy kis cukorkát!

Jól sikerült az idei party, remélem, a következő is ilyen jó lesz!

Rácsai Róbert, angoltanár

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum