Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Dózsásnak lenni jó! /Egy programokban gazdag november/

Ez a novemberi hónap különösen gazdag volt programokban. Bár sose panaszkodunk, tennivaló mindig van.

Márton- napi batyus bál

November 8-án, pénteken este a német nemzetiségi bálon iskolánk 9 osztálya érezhette jól magát. Az osztályok műsorszáma után, közös tánccal, játékokkal, tombolasorsolással telt az idő. A gyermekek nevében is köszönjük a szülőknek a finom falatokat, sütiket, üdítő italokat és a segítséget.

Lámpás felvonulás Márton napján

Márton napján, 11-én folytatódott a Márton-napi mulatság. A Margit romoknál lámpás felvonulást terveztünk e napra, de sajnos az időjárás közbeszólt. Hogy a gyerekek ne csalódjanak és az elkészült lámpásokat ne kelljen egy évre eltenni a polcra, sötétedéskor az iskola folyosóján éneklő gyermeksereg vonult fel világító lámpással a kezében. A kincskeresés után a tanító nénik által sütött mézeskalácsból csemegéztek a gyerekek. Nagyon hálásak és boldogok voltak, hogy a kellemetlen idő ellenére a program nem maradt el.

Ovi-suli

November 13-án iskolánk ismét kitárta kapuit a leendő elsősök és szüleik számára. A tanító nénik és a német nyelvet oktató nevelők különböző programokkal várták a gyerekeket. Köszönjük, hogy ilyen nagy számban látogattak el hozzánk és érdeklődtek iskolánk programja felől. Lassan a találkozó kinövi könyvtárunkat.

Óvó nénik látogatása

14-én, újból látogatókat fogadott az alsós épület, de most az óvó nénik látogatták meg a kis elsőseinket. A gyerekek nagy izgalommal és egy szál virággal fogadták őket. Bebizonyították, hogy igazi iskolásokká váltak rövid időn belül, de a kedves óvó néniket nem feledték el. A gyermekek nevében is köszönjük a megtisztelő érdeklődést és látogatást. Jövőre is szeretettel várjuk az óvó néniket.

Városlődi szereplés

November 15-én a német nemzetiségi tagozat 4. és 8. évfolyama részt vett a Városlődi Német Nemzetiségi Művészeti Fesztiválon, ahol ezüstminősítést kapott. Gratulálunk a résztvevő osztályoknak és az őket felkészítő, segítő nevelőknek.

Cse’ Mese

Iskolánkban 20-án a tornateremben bábelőadásra került sor. A címe: Cse’ Mese volt. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, és közben aktív részesei is voltak az eseményeknek. A történetben felsorakozott az összes cseh mesékben fellelhető mesehős. A műsor rendkívül ötletes volt, a nevelők is nagyon élvezték, főleg, hogy helybe jött a produkció. Köszönjük!

 

Egy gyermekmusical sikere

November 22-én a Jeder ist anders című gyermekmusicalt mutatták be a Pannon Várszínházban a 4. és 5. osztályos német nemzetiségi tagozat tanulói. Erre az előadásra azért kerülhetett sor, mert diákjaink iskolánk nemzetiségi gálaműsorán olyan nagy sikert arattak, hogy felmerült az igény egy újbóli, szélesebb nézőközönséget is befogadó előadásra. Büszkék vagyunk tanítványainkra, akik komoly lelkesedésről, tehetségről és nyelvtudásról tettek tanúbizonyságot. De ne feledjük kollégáink munkáját sem, akik szintén időt és fáradságot nem kímélve segítettek a produkció létrejöttében. Gratulálunk a sikerhez!

Gyermekkönyvhét a Dózsában

Szeretnénk felhívni a kedves Olvasó figyelmét a november 25-én induló 5 napos gyermekkönyvhét-programra, melynek témája: Weöres Sándor világa. Könyvtárosunk, Éva néni szeretettel vár minden kedves érdeklődőt. A felolvasó délutánra akár anyu, akár apu, de nagymama és nagypapa is eljöhet, ha van kedve. A részletes program honlapunkon olvasható.

Természetismereti óra a 3.c osztályban

Horváth Miklós, az Apáczai Tankönyvkiadó Természetismeret című tankönyvek egyik írója érkezik hozzánk 28-én. Az érdeklődő nevelők számára módszertani bemutató órát tart a 3. c osztállyal 14 órakor. Gyerekek, ügyesek legyetek!

 

A felsorolás nem teljes, elnézést kérek, ha valami kimaradt. Tudom, hogy kimaradt, mert a háziversenyekről nem is szóltam, de így is hosszú a sor. Vége hossza nincs rendezvényeinknek, programjainknak, versenyeinknek. Azt hiszem, bátran elmondhatjuk, hogy diákjaink nem csak az órán tanulhatnak, töltődhetnek fel, hanem tanórán kívül is tartalmasan tölthetik az időt. Aki részese lehet e gazdag programsorozatnak, elmondhatja: Dózsásnak lenni jó.

 

Veszprém, 2013. nov.23.

Kondorné Denk Zsuzsa

alsós-munkaközösségvezető

 

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum