Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Kincskereső túrán a testvérosztályok

Kincskereső túrán a testvérosztályok

A tanév utolsó napján iskolánk két testvérosztálya a tanévre vállalt utolsó programján vett részt.

A 2.c és a 6.b osztály tanulói osztályfőnökükkel (Bettesné Lengyel Andi nénivel, Ráczné Éva nénivel és Kis Attila bácsival) és két segítővel (Wéber Csilla nénivel és Kovács Teri nénivel) indultak egy kincskereső túrára.

A projekt célja az volt, hogy egy térkép segítségével a gyerekek együtt, közösen fedezzék fel városunk nevezetességeit, ismerkedjenek meg jobban lakóhelyük épületeivel, városuk híres szülötteivel.

A túra előkészületénél 5 csoportot alkottunk vegyesen a két osztályból – kicsik és nagyok együtt.

A hatodikosok előzetes feladata a csapatnév választása mellett egy csatakiáltás megfogalmazása is volt.

Péntek reggel kilenckor a nagytesók osztályterméből, az előzőleg kiosztott térkép és feladatsor alapján vágtunk neki a felfedezésnek. Az öt csoport öt felé indult el.

A város központjában elhelyezett 5+1 állomáson (Színházkert és környéke, Megyeház tér, Megyei Könyvtár épülete, Óváros tér) kellett különböző feladatokat megoldani. A pontosság, gyorsaság mellett a jó megfigyelőképességre, együttműködésre volt szükség, mert csak ezek birtokában tudták jól megoldani a feladványokat.

A rövid, furfangos kérdések megválaszolása mellett rajzokat és fotókat is készítettek. Egy- két csapat találékonyságát most sem rejtette véka alá. Ha bizonytalanok voltak egy-egy feladat megoldásában, segítséget kértek városunk lakóitól, az utca emberétől.

Az utolsó állomás helyszíne a Várban volt, ahol több összetett feladat megoldása várt rájuk. Fénykép részletek alapján kellett különböző köztéri szobrokat, műemlékeket megkeresni, információkat gyűjteni és a hozzá kapcsolódó feladatokat megoldani.

A túra végeztével első számú jutalomként minden csapat tagja egy fagyit kapott az egyik másodikos kedves szülő felajánlásaként. Köszönjük!

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum