Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

A „jóétvágyú kukacok ” története

A „jóétvágyú kukacok ” története

 

A történet Huszti Katival kezdődik, aki önkéntes szociális munkásként végzi lelkes segítő munkáját iskolánkban. Kedves kezdeményezésével új színt hozott a gyerekek életébe.

A „jó étvágyú kukacok” maguk a gyerekek lesznek akkor, ha az ebédet elfogyasztják vagy az új ízeket megkóstolják. Elismerésül vidám papírkukac figurát kapnak.

Az az osztály, aki a legtöbb kukacot gyűjti össze, fődíjként egy elegáns étterem vendége lesz. Elsőként az alsós diákok vettek részt a mozgalomban, de mára már a felsősök is bekapcsolódtak a versenybe.

A kezdeményezésnek külső támogatói is lettek. A lakókörnyezet nyomdász vállalkozói készségesen, örömmel támogatják a kis mesefigurák alapanyagait, a fődíjat a környék vendéglátó vállalkozói biztosítják./ Sirály, Betekints, Tapó /

A kukacok kézi gyártásába bekapcsolódott önkéntes segítők a dózsavárosi nyugdíjasklub tagjai, szociális munkás hallgatók,  valamint a Fenyves Erdő Ápolási és Gondozó Otthonának fogyatékkal élő lakói és dolgozói is. Közreműködésükkel minden figura egyedi gyártású lesz.

A program a csoportélményen túl sok más pozitívummal is bír. Azon kívül, hogy ráirányítja a figyelmet a táplálkozás mennyiségi és minőségi fontosságára, a dózsavárosi összefogás méltó példája is lett.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum