Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Diákigazolvány-Okmányiroda

Kedves Szülők!

 

A diákigazolvány igénylés nagyban megváltozott 2012. január 1-től.

Az eddigi 550 Ft helyett 1400 Ft lett az igénylés ára. A diákigazolvány igénylést továbbra is az iskolában kell kezdeményezni, de nem kell fényképet hozni, ehelyett az Okmányirodába kell bemenni a gyereknek felnőtt kíséretében. Kérjük a szülőket, egyeztetés céljából vagy küldjék be az iskolába a lakcímigazoló kártyát a gyermekkel, vagy hozzák be személyesen. Sajnos a hibás adatokat nem tudjuk elküldeni, és ezzel még jobban meghosszabbodik az igénylés. Az elkészült diákigazolványt a lakcímre küldi az Oktatási Hivatal.

Tájékoztató az oktatási igazolvánnyal (diákigazolvány, pedagógus igazolvány és oktatói igazolvány) kapcsolatos Okmányirodai feladatokról

 

2011. december 30-án megjelent az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Kormányrendelet alapján a fenti igazolványok vonatkozásában az adatfelvételezési feladatot, továbbá a fénykép és aláírás felvételét az új igénylési folyamat szerint az okmányirodák végzik külön szolgáltatásként:

 

– 2012. február 6. napjától a fényképezési szolgáltatás elérhető, így a diákigazolvány igényléshez szükséges igazolványképek elkészítése céljából az okmányirodában szükséges megjelenni. A fényképezést célszerű az igénylés továbbítása (amely az oktatási intézmény feladata) előtt elvégezni.

–  A megfelelő fénykép hozzárendelése érdekében nagyon fontos, hogy az igénylés adatainak rögzítése a személyazonosító okmányok alapján történjen, mert az igénylés adatai a személyi- és lakcímnyilvántartással kerülnek összevetésre a fényképek hozzárendelése előtt.

– Az adatfelvételezés ezért érvényes személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély, ezek bármelyike hiányában születési anyakönyvi kivonat, továbbá lakcímkártya alapján történik.

Az ügyet intéző iroda: Okmányiroda Útlevél és PARKIG ügyintézői csoport  (földszint 17. pult) 

Címe: 8200 Veszprém, Vörösmarty tér 3.

 

Ügyfélfogadási idő:

  • hétfő, kedd: 7.30–14.00 óráig   (sorszám kiadása: 13.45-ig)
  • szerda: 9.00–17.30 óráig   (sorszám kiadása: 17.15-ig)
  • csütörtök: 7.30–14.00 óráig   (sorszám kiadása: 13.45-ig)
  • péntek: szünnap

Telefon:             549-315, 549-342, 549-395. 

 

Ügyintézés kezdeményezhető: személyesen az okmányirodán. Az adatfelvételezés a helyszínen történik a fényképezéssel együtt.

 

A diákigazolvány igényléséhez a közoktatásban tanuló, 14 év alatti kiskorú tanuló esetében a törvényes képviselő megjelenése szükséges.

Szükséges iratok:

  • Személyazonosító igazolvány vagy
  • érvényes útlevél vagy
  • új típusú (kártya méretű) vezetői engedély
  • ezek hiányában születési anyakönyvi kivonat.
  • Lakcímkártya.

 

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum