Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Német nemzetiségi tagozat munkaterve 2011/2012. I.félév

Szeptember-október:

A 3.a és a 4.a. osztály tanulói megtekintik Hornung József német nemzetiségi gyűjteményét. (Bokor Zsuzsanna, Kissné Letykó Judit, Fertig Erzsébet)

Német nyelvi tábor szervezése az ausztriai Obervellachba.  Bár az utazás a következő tanév elején valósul meg, 2012. szeptember 16-22. , az előkészítését elindítjuk. A program költségét előtakarékoskodással, azaz részletfizetési lehetőséggel, és pályázati munkával biztosítjuk. A jelentkezők számára egyeztetett időpontban szülői értekezletet tartunk. (Szervező: Kovácsné Balázs Tünde)

A Deutschklubbal közös projekten dolgozunk, mellyel a magyarországi németek múltját, életét próbáljuk megismerni és megörökíteni, élettörténetek rögzítésével, riportok készítésével. (Kovácsné Balázs Tünde, Fertig Erzsébet a 6.a és 7.a osztályos diákok bevonásával)

A város német nemzetiségi iskoláinak találkozójára az idén a Botev iskolában kerül sor október 4-én. Iskolánkat két 6.a és két 7.a osztályos tanuló által alkotott csapat képviseli.(Kovácsné Balázs Tünde)

Igényfelmérés Márton-napi bálunkra vonatkozóan. ( Kovácsné Balázs Tünde)

Szépkiejtési verseny iskolai fordulója. (Horog Zsuzsanna)

November-december:

Nov. 11-én, pénteken, Márton-napi bált szervezünk a tagozat diákjainak és szüleiknek. (minden tagozaton dolgozó tanító, osztályfőnök, némettanár)

A városi Márton-napi rendezvényen a 2.a. osztály képviseli iskolánkat. (Piri Orsolya, Ruzsicsné Ring Éva, Oszkó Beáta, Kovácsné Balázs Tünde)

Ovi-suli programunk indítása november 17-én 17 órakor (csütörtökön). (Kovácsné Balázs Tünde, Ruzsicsné Ring Éva, és a jövő évben az első osztályokban  tanító pedagógusok)

Az év végi vizsga témaköreinek ismertetése, a kidolgozás megkezdése a 7. évfolyamon. (Bokor Zsuzsanna, Kovácsné Balázs Tünde)

Megyei német nemzetiségi kulturális fesztivál Városlődön. (Fertig Erzsébet, Horog Zsuzsanna)

Karácsonyi népszokások megismerése, német nyelvű műsor összeállítása. Szereplés a városi rendezvényeken. (Fertig Erzsébet és minden némettanár)

Jelentkezés tanulmányi versenyekre. (Bokor Zsuzsanna, Horog Zsuzsanna)

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum