Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Tehetség Gondozó

 

Tehetség Gondozó Szakkör!

   

Ültél már igazi autó szimulátorban? Készítettél már pneumatika elvén alapuló légnyomásos erőkart, vagy napelemes autót? Voltál már a Balluff-ban látogatóként, vagy GPS-el Geocaching ládákat keresgélni? Van már saját készítésű poloskád, ami minden labirintusból kitalál? Esetleg táncoló robotod?

 Mi már átéltük ezeket a kalandokat!

 A veszprémi Dózsa György Általános Iskola

 megnyert egy pályázatot, amely lehetőséget biztosított arra, hogy mindezeket kipróbáljuk. A 10-12 (?) fős szakkörre felsős 7-8-os diákokat válogattak be, ami idén bővült fiatalabbakkal is.

A 2010. márciusától a „Tehetséggondozó” szakkörben rengeteg érdekes és izgalmas tárgyat, és különböző elveken alapuló eszközöket készíthettünk Anett néni, Misi bácsi, Hajni néni, Karcsi bácsi és Gergő bácsi vezetésével.

 A legérdekfeszítőbb program a tésztahíd készítése, majd pedig tesztelése volt. Az iskolai rekordot megdöntve, egyik hidunk 19 kg súlyt is elbírva reccsent szét. Itt párokban összeállva készítettünk 1 kg tésztából különböző formájú, és eltérő tömegű hidakat.

 Egy közeli erdőben GPS túrán is voltunk, ahol az iskolától elindulva a Geocaching ládákig gyalogoltunk. Itt kipróbálhattuk milyen dolguk van a rendszeres túrázóknak és sokan kedvet is kaptunk ehhez a tevékenységhez.

 Nyáron, iskolánk újítása során is rész vettünk a szakkörön, ahol ebben az időszakban a légnyomásos erőkarunkon dolgoztunk, amit később haza is vihettünk.

 Nagyon érdekes volt mikor a napelemes autónkon dolgoztunk, mert szembesülhettünk azzal a ténnyel, hogy milyen jövője van a napelemnek. Megtanultuk, hogy sokkal gazdaságosabb, mint a környezetünket károsító nem megújuló energiaforrások.

 Házunkat is megtervezhettük iskolánk informatika termében egy számítógépes program segítségével.

 A szakkörön készített eszközeinket megtekinthetitek iskolánk technika termében, ahol sok más szuper dologgal találkozhattok és akár készíthettek is.

Hadnagy Peggi 8/c

________________ *** ________________ ***________________

Hozzászólás nem lehetséges.

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum