Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

A magyar kúltúra jegyében

DÓZSÁS RENDEZVÉNYEK A MAGYAR KULTÚRA JEGYÉBEN

Hagyomány és modernség, zene, történelem, irodalom.

Csak néhány szál a kultúra csokrából, melyet ebben a hónapban kötögetnek a dózsás diákok és tanáraik.

A kultúra hava szervesen illeszkedik az iskola fennállásának 70. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozatba.

A jubileumi év az októberi gálaműsorral nyitotta kapuit, melyen a további hónapok kizárólag gazdag programokkal megtöltve vándorolhatnak tovább.

Már szeptemberben, a „közlekedés havában” nagyszabású vetélkedő zajlott az autómentes nap jegyében, november hónapban pedig a könyvtár kapott- logo-verseny keretében- egyedi emblémát gyermekötletek nyomán. Karácsony lelkiségére hangolódva a kis kezek betlehemek sokaságát alkották meg decemberben, „ a legkreatívabb”, „a  legotthonosabb” stb. kategóriákban versenyezve.

Január: a „kultúra hava”

         A humán munkaközösség az első napokban a város kulturális

gyermekprogramjaival kínálta meg tanulóit.

Majd műveltségi rejtvényfejtő versenyt hirdetett, melynek győztes párosa ingyenes színházlátogatást kapott ajándékul. Az egyébként is igen kedvező árú budapesti programot az iskola egy lelkes pedagógusa pályázati úton nyerte egy busznyi gyermek számára.

         A rejtvény megoldásának és a Heltai- darab megtekintésének (jan. 22.) közös apropója is a magyar kultúra napja.

         A jeles naphoz kötődő ünnepi rádióműsor pedig a zenei kultúrát állítja középpontba. Erkel Ferenc életét és jelentőségét a megemlékezésen kívül a könyvtár külső falának dekorációja is hangsúlyozza majd egész évben. Hiszen a gyerekek a zene ihlette irodalmi művek, mesék illusztrációjával díszítik fel a könyvek otthonát.

Mindemellett a kicsik egy ideje a mesevetélkedő, a nagyobbacskák a házi történelemverseny előkészületének lázában égnek.

         Reméljük, hogy ennyi kulturális táplálék inspirálni fogja a nebulókat arra, hogy szívesen vegyenek részt a tanév további hónapjaiban a tartalmas programokon, és maguk is gazdagítsák azokat.

 

Tóth Emese

munkaközösség-vezető

Hozzászólás nem lehetséges.

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum