Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 8 vendég3 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Állatkertismereti vetélkedő

Dózsás majmocskák

A Veszprémi Állatkert hagyományaihoz híven idén is meghirdette izgalmas állatkertismereti vetélkedőjét az Állatok Világnapjához kapcsolódva. Iskolánk az Ökoiskola Hálózat tagjaként fontosnak tartja, hogy diákjaink több, a környezet – és természetvédelemhez kapcsolódó rendezvényen vegyenek részt. A felkészülés és a versenyek kapcsán megszerzett új ismeretek és élmények a témában való elmélyülésüket szolgálják.

 

Iskolánkból a harmadik-negyedik és az ötödik –hatodik osztályos korcsoportban indult el egy 5-5 fős csapat, akik vállalták, hogy felkészülnek az előre megküldött témakörökből és részt vesznek a vetélkedőn október 8-án.

 

A vetélkedő napján az időjárás is kegyes volt hozzánk, az őszi napsütésben nagy élmény volt bejárni az állatkert Gulya-dombi területét, ahol Csizmadia Károly zoopedagógus által összeállított érdekes feladatokat a vadállatok kifutóinál kellett megoldaniuk a városi általános iskolákból érkezett gyerekeknek. Voltak állatkerttörténeti kérdések, felelős állattartással kapcsolatos feladatok, de számot adhattak fajfelismerésből és ősállattanból is.

zsiráfokkal

A 3-4. osztályos korosztályban a „Dózsás Majmocskák” csapata második helyezést ért el. A csapat tagjai: Gabler-Rácz Balázs(3b), Módos Lili(4a), Szerdahelyi Eszter(4a), Szűcs Zsandár Hanga(3b), Szűcs Zsandár Barna (3b)

Doozsavárosi közlekedő zebrák

Az 5-6. osztályos korosztályban a „Doozsavárosi Közlekedő Zebra” csapata második helyezést ért el. A csapat tagjai: Kis Csenge (5a), Knolmayer Chiara (5a), Meszlényi Borka (5a), Sasvári enikő (5b) és Stogica Flóra (5a)

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum