Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Búcsúzunk

Horváth Lászlóné

Horváth Lászlóné 1972-ben szerzett tanítói diplomát a Kaposvári Tanítóképző Intézetben. Pályakezdőként került, még ebben az évben, a veszprémi Dózsa György Általános Iskolába,

és innen is ment nyugdíjba 2008-ban. Erős kötelességtudattal rendelkező, tevékeny és szorgalmas nevelő volt. Hivatásának tekintette, hogy a 3.4. osztályos tanulókkal megismertesse és megszerettesse a magyar nyelv és irodalom értékeit.

Aktív évei alatt mindvégig osztályfőnöki teendőket is ellátott. Közel 500 tanítványa szeretettel emlékszik vissza rá, és a vele töltött alsós dózsás évekre.

 

Szakmai munkájának elismeréseként 1985-ben Dicsérő Oklevelet, 1989-ben Miniszteri Oklevelet kapott.

1993-ban az iskolavezetés felkérte őt az alsós munkaközösség vezetésére.

Munkatársaival jó kapcsolatot ápolt, segítőkészségére, tapasztalatára mindenki számíthatott. Fontosnak tartotta, hogy szakmai fejlődése érdekében továbbképzéseken vegyen részt, és erre bíztatta kollégáit is.

Közösségi és szakmai tevékenységének elismeréséül 2001-ben a tantestület megszavazta számára a Dózsa-díjat, 2003-tól pedig tanácsosi címet viselhetett.

 

A rendezvények, tantestületi kirándulások hangulatát mindig feldobta jó humora, vidám egyénisége. Várta már, hogy nyugdíjas legyen, hogy idejét a családjának, unokáinak szentelhesse, de közben nem feledkezett meg második családjáról, a Dózsa iskola közösségéről sem.

Amíg egészségi állapota engedte, mindig szívesen jött, és lepte meg volt munkatársait valami saját készítésű finomsággal.

Az idei pedagógusnapra sajnos nem tudott eljönni, de nem mulasztotta el kedves levélben személyesen köszönteni a nyugdíjba vonulókat.

Ők ezt az írást biztosan megőrzik, és szívükbe zárják, ahogyan az egész dózsás közösség örökre megőrzi emlékét.

 

Horváth Lászlóné búcsúztatása július 13-án 13 órakor lesz a Vámosi úti temető szóróparcellájánál.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum