Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 1 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Tata nemzetiségi kirándulás

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

megvalosultemmi2019

A 7.a és 7.b osztályok három kísérő pedagógussal 2021. június 10-én nemzetiségi kirándulás keretében ellátogattak a Kuny Domonkos  Német Nemzetiségi Múzeumba Tatára.
Külön busszal utaztunk. Érkezés után a gyerekek két múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

 

Először a múzeumban őrzött német nemzetiségi tárlatot tekintettük meg, interaktív feladatsort megoldva. A főépület három szintes kiállítóterületén található értékkel egy órás foglalkozás során ismerkedtek meg a tanulók. „Mi és a többiek” ez a címe a múzeum állandó kiállításának, mely a magyarországi németek életével foglalkozik. A foglalkozás segítségével a gyerekek megismerték, hogy hogyan alakultak ki bizonyos sztereotípiák és előítéletek a német népcsoporttal kapcsolatban, ill. hogy, hogyan gondolkodik a többség a nemzetiségi kisebbségről.

 

A „Történetek” című részben a gyerekek az egyéni emlékezet tárgyait tudták kézbe venni és kipróbálni is. A tárgyakat a múzeum felhívására azért magánszemélyek vagy közösségek, hogy a jelenkori németséghez való kötődésüket szimbolizálják.
A „Tárgyak” című kiállítórészben a gyerekek azt fedezhették fel, hogy mely tárgyak számítottak a múltban tipikus német használati tárgyaknak. A foglalkozás gondolkodásra késztette a fiatalokat, és lehetőségük volt megfogalmazni gondolataikat, véleményüket is.

 

Ezt követően a szabadban csoportfoglalkozás következett, mely során kézzelfogható módon találkoztak a gyerekek a németség tárgyi emlékeivel.

Tatai kiránduláson készült fényképek ide kattintva elérhetők

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum