Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 5 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Madárodú – BAKAKO

2020. január 15-én a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont (BABAKO) invitálta az OKÖ címmel rendelkező oktatási intézményeket, hogy vegyenek részt 2020-ban is a „Madárbarát Veszprémért” programjában. A kezdeményezés célja, hogy még tudatosabbá tegyék a téli madáretetést és madárvédelmet.

 

A rendezvényen madárodúkat (a Táncsics iskola diákjainak munkáját), madáretetőket, madáreleséget osztottak ki az iskolák és óvodák képviselőinek. A kiosztott madáreleségek között un. cinkegolyó is volt, amiről az egyesület vezetője elmondta, hogy teljesen biztonságos a cinkék számára – az elterjedt álhír ellenére, – nem akad bele a cinkék lába, és nem veszélyes számukra, sőt a kialakítása révén egyedül a cinkék tudják belőle fogyasztani a téli eleséget, ezért bátran adjuk a megfázott, éhes madaraknak!

 

A Dózsa iskola is élt a lehetőséggel, és a hét során kihelyezésre is kerül az új madárodú, az önetető; az alsós osztályok pedig megkapják a madáreleségeket, a cinkeeleséget, valamint a téli madáretetőket látogató madarakról készített tájékoztató plakátot.

Az egyesület egy felhívást is intézett az intézményekhez: kérik, hogy a gyermekek – pedagógusaik irányításával – figyeljék is meg a tél folyamán a kihelyezett madáretetőket, töltsék azokat újra, és májusban készítsenek plakátot a megfigyeléseikről. A beküldött pályamunkákat értékes ajándékokkal fogják jutalmazni.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum