Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 5 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

2019.szeptember 30.

 

Sziasztok, jó reggelt és szép napot kívánok minden dózsás diáktársamnak. Igazi nyárutóval köszöntött ránk a mai hét kezdete.

 

Kedves dózsás diákok, köszöntelek Benneteket én is az előttünk álló mozgalmas hét kezdetén, ami már részben a jövő héten kezdődő jubileumi hétre történő készülődés jegyében telik és számos világnapról is emlékezünk majd iskolánkban.

 

Jó reggelt kívánok nektek! A népmese napját 2005 óta, Benedek Elek meseíró születésnapján ünnepeljük. Forduljunk tisztelettel ezen a napon is a magyar és más népek meséi felé, hisz a mesék örök érvényű igazsága az, hogy mindig a jó győz a rossz felett. Bencsik Éva néni és diákjai a mai napon az iskolarádióban emlékeznek e jeles napra.

 

Yehudi Menuhin világhírű karmester javaslatára, 1970 óta, október első napján ünnepeljük a Zene Világnapját, ebből az alkalomból a mai napon rendezik a hagyományos Zenei Világnapi hangversenyt 17 órakor a Lovassy Gimnáziumban, ahol dózsás diákok is játszanak majd zenésztársaikkal együtt a városi együttesekben és ahová szeretettel várnak minden zenebarátot.

Október elseje az Idősek Világnapja is, ezen a napon is bánjunk tisztelettel és megbecsüléssel idős embertársainkkal. Sütő András gondolatait ajánlom figyelmetekbe.

 

„ Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi a világ nem vele kezdődött.”

 

Az idei tanévben is megszervezi az alsós diákönkormányzat a mai naptól valamennyi diáknak a vadgyesztenye gyűjtést kb. október közepéig.

Az összegyűjtött gesztenyét reggel 7.30-tól 8. 00 óráig lehet leadni, névvel ellátva az alsós épület földszintjén, ahol Gálné Gacsal Erika 4. c-s tanító néni és Lechner András pedagógiai asszisztenst kell keresnetek.

 

Kedves felsős diákok és kollégák! A Dózsa 80 jubileumi héten az október 10-ei játék és kézműves délutánon valamint a másnapi felsős diáknapon is szeretnénk, ha megismerkednénk szüleink, nagyszüleink kedvenc játékaival.

Ezért, aki tudna hozni ilyen társasjátékot pld. Gazdálkodj okosan, malom, sakk, lóverseny, rubik kocka és egyebek, az kérem, adja le a felsős portán. Ígérem valamennyit sértetlenül adjuk vissza.

 

A diáktanács ülését csütörtökön tartjuk 14 órakor a 005-ös teremben, ahova minden osztály képviselőit várja Zsuzsa néni egy rövid megbeszélésre.

 

Megköszönve a 8. a osztályos fiúnak, hogy szolgálatkészen teljesítették a tejszállítást és gyümölcsszállítást,kérjük,hogy októberben a 8.b osztály diákjai tegyék ugyanezt.

Egyúttal köszönjük Ilcsik Andi néninek az októberi ünnepi faliújság elkészítését.

 

A héten már szívesen fogadjuk névvel az Ötletládába és a Zenekonzervhez a javaslatokat és elindítjuk az OKOSKODÓ műveltségi fejtörő játékunkat, s köszönjük a kérdéseket Vadas Márk 7.b osztályos diákunknak, aki a 80 éves évforduló jegyében az iskolatörténethez kapcsolódó témakört választott. Csütörtökig várjuk megfejtéseiteket.

Halljuk az első kérdésedet Márk.

 

Mikor szentelték fel iskolánkat? Pontos évszámot várunk , év, hónap, nap.

 

Kívánom, hogy a héten név–és születésnapjukat ünneplőknek legyen szép és örömteli napjuk mindannyiunknak élmény teli hetünk.

Zsuzsa nénivel és Bencével együtt köszönjük kitartó a figyelmeteket és most átadom a szót Márta néninek.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum