Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Út a jövőbe

ntp2019 emmi2019
Közlekedés fókuszú tehetséggondozó program

 

Iskolánkban második alkalommal indult el egy közlekedés fókuszú tehetséggondozó program, ahol a természettudományok, a technika és az informatika iránt érdeklődő gyerekeknek tartottunk szakköri foglalkozásokat.

 

Ősszel két kirándulást szerveztünk: az Audi Hungária Látogatói Központjába utaztunk Győrbe és meglátogattuk a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret és az Aeropark múzeumot.

 

A győri járműgyár prés – karosszéria – és összeszerelő üzemébe, valamint motorgyártási folyamatába nyerhettek bepillantást tanulóink. A gyerekeket elvarázsolta a robotika precizitása, az egyes munkafázisok összhangja, szervezettsége, a szerelőcsarnok futurisztikus világa.

 

A repülőtéren megismerhették a gyerekek a repülés elmúlt 60 évének történetét és megcsodálhatták a modern repülőgépeket fel- és leszállás közben.

 

A heti rendszerességgel működő foglalkozásokon a tanulók megismerhették a közlekedés történetét, a hidak szerkezetét és a tanultakat felhasználva tésztahidat építettek.

 

A gyakorlati foglalkozásokon napelemes autókat és napelemmel működő propelleres sapkát készítettek. Ezeket az eszközöket a foglalkozások után hazavihettek a gyerekek és otthon átépíthették, tovább fejleszthették őket.

 

Az informatika foglalkozásokon épületeket és legó járműveket terveztek a gyerekek, a szimulátorok segítségével átélhették a motorozás, autó- és repülővezetés élményét.

 

Az egyik legérdekesebb foglalkozásnak az bizonyult, amikor a drónokat próbálták irányítani a gyerekek, nem volt egyszerű a levegőbe emelni és ott navigálni ezekkel a kis szerkezetekkel.

 

A  foglalkozásokat Hajni néni, Ildi néni, Anett néni, Attila bácsi tartotta (Misi bácsi segítségével) a 7.b lelkes kis csapatának.

 

Tislérné Ferencz Anett

Pályázattal kapcsolatos videó ide kattintva megtekinthető

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum