Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

8. évfolyamunk az Országházban és a Terror Házában

Iskolánk diákönkormányzata hosszú évek óta szervezi meg a 8. évfolyam diákjainak az Országház látogatást valamint a Terror Háza állandó kiállításának megtekintését.

 

Az idei évben április 20-án szálltunk vonatra és megérkezvén Budapestre,talán többeknek is az első felfedezés maga a  metró volt, melyen a nap folyamán volt szerencsénk még többször is utazni.

 

Gyönyörű tavaszias időben érkeztünk meg az Országházhoz, a 46 diák és 6 kísérő Kis Attila tanár úr rövid idegenvezetésével az épület fő jellemzőivel ismerkedhetett. Az ezt követő rövid szabadidőben többen a Duna-parton vagy a közeli nevezetesebb épületeket keresték fel.

 

Fél tizenkettőkor indultunk 45 perces vezetett sétánkra magában az épületben egy kiválóan felkészült vezetővel. Úgy tapasztaltam, hogy a diákokat lenyűgözte az Ország házának pompája és méltósága. A séta végállomása az Országház állandó kiállításának megtekintése volt.

 

Ezt követően gyalog sétával kerestük fel az Andrássy út 60-ban található Terror Háza múzeumot, amely örök mementóként állít emléket a kommunista terror és a fasizmus áldozatainak. A fiatalok által már némileg ismert korszak tárgyi emlékei, az áldozatok visszaemlékezései, a sokkoló kínzóeszközök és kamrák valósága, a tanultakat élő közelségbe hozta számukra ebben az ott töltött 70 percben.

 

Mai napra tervezett programunk végén a kisföldalattira , majd a metróra átszállva értünk vissza a Déli pályaudvarra, ahol még volt egy kis idő a fagyizásra is. Ha a hazafele tartó vonatúton nem is, de az élményeket és benyomásokat a következő osztályfőnöki vagy történelem órák egyikén biztosan megosztják majd egymással.

 

Diákjaink dózsás diákhoz méltóan viselkedtek, s egy nagyon tartalmas és érdekes látogatáson vehettek részt.

Köszönet a szülőknek valamint a Dózsa iskoláért Alapítványnak a támogatásért!

 

Lambert Zsuzsanna

felsős diákönkormányzatot segítő pedagógus

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum