Beiratkozás
Látogatók
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Lengyel – Magyar barátság

A Lengyel –Magyar Barátság hete lezárult.
Veszprémi és tarnówi testvériskolák kulturális találkozóját rendezték meg pénteken a Csermák Antal Zeneiskolában.

Gyönyörű – vidám és megható perceket, órákat élhettünk át az énekkar és a 3.a osztály tagjaival.A veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Szilágyi Keresztény Iskola, a Tarnówi 15.sz. Bem József Általános Iskola és a 20.sz. Lengyel Olimpikonokról elnevezett Általános Iskola diákjai adtak közös műsort a rendezvényen.

Az intézmények vezetői megújították partneriskolai megállapodásaikat.

Köszönet a sok készülésért, odafigyelésért, s hogy szívvel-lélekkel tette mindenki, amit tett. Köszönetünket fejezzük ki az énekkar felkészítéséért Dr. Bojnéczné Ficzere Judit tanárnőnek, a hangszeres kíséretért Dr. Bojnécz Gábornak, a tánc betanításáért Fertig Erzsi néninek.

Amikor a rendezvény végén kb. 200-an énekeltünk lengyelül, az bevonult a halhatatlan pillanatok közé. 

8. a osztályos tanulóink a lengyel és magyar történelemhez kapcsolódó vetélkedőn I. helyezést értek el. Gratulálunk Bogdán Benedek, Koronczai Bence és Vízi Péter tanulóknak, valamint az őket felkészítő Kis Attila tanár bácsinak.

Ugyancsak gratulálunk a hét témájához kapcsolódó rajzversenyen elért szép eredményt elért tanulóknak: Balázs Eszter 3.a osztályos tanulónknak, Kovács Jázmin 5.c osztályos tanulónknak, Komáromy Liza 7.a osztályos tanulónknak.
Tudjuk, érezzük: 
Lengyel, magyar két jó barát…
Polak, węgier dwa bratanki…

Az eseményen rögzített éneklés ide kattintva megtekinthető

A megújított megállapodás pedig itt megtekinthető:
Magyar nyelven
Lengyel nyelven

2 hozzászólás “Lengyel – Magyar barátság”

  • Nyilas Csilla:

    A rajzpályázaton az alsós korosztályban Érsek Mózes 4.a osztályos tanuló első helyezést ért el.

    Érsek Titusz 6.b osztályos tanuló a Gárdonyi Vonós Zenekar tagjaként részt vett a lengyel, ill. magyar köztársasági elnöknek adott zártkörű koncerten, amelyen többek között előadták a lengyel és magyar himnuszt, Bartók műveket, végül a vendég lengyel zenekarral közösen is zenéltek. Különösen jó hangulatban, érezhetően a barátság jegyében telt a koncert.

  • Nyilas Csilla:

    Érsek Mózes (4.a) I. helyezést ért el a meghirdetett rajzpályázaton az alsósok között.

    Érsek Titusz (6.b) a Csermák Antal Zeneiskola Gárdonyi Vonószenekarának tagjaként részt vett egy zártkörű koncerten, amelyen a lengyel, illetve magyar köztársasági elnöknek adták elő többek között a lengyel és magyar himnuszt, Bartók műveket, végül a vendég lengyel zenekarral is együtt játszottak. A koncert különösen jó hangulatban, érzékelhetően a barátság jegyében telt.

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum