Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ

  1. január 29.

Sziasztok kedves dózsás diáktársak! A sulirádió januári utolsó adását hallhatjátok.  

 

A diákönkormányzatunk által támogatott Takarékossági hőmérő akciónk kapcsán szomorúan láttam az udvaron eldobált mandarin héjakat és papírzsebkendőket, így sajnos a múlt héten a közösségi kamerára nem tudtunk jóváírni összeget. S itt kell említenem, hogy egy ideje sajnos a planiszférát sem tudjátok a DÖK falnál használni, mert valaki vagy valakik szándékosan tönkretették. Kérek mindenkit vigyázzunk értékeinkre! S még egy apróság, ígérem nem haragszom meg, ha a dózsás diákok köszönnek nekünk jártukban- keltükben, s ha netán a fiúk még az ajtónál előre is engednek bennünket és lány osztálytársaikat, már szebbé tehetnék a napunkat, ettől a kis figyelmességtől.

Az Okoskodó rejtvényjátékunk múlt heti megfejtését és helyes megfejtőit Magyar Lili ismerteti valamint  a jövő heti feladványt Kerékgyártó Fanni 6.a osztályosoktól hallhatjátok.

A kérdésemre adott helyes válasz a sikló volt. 10-en küldtek jó választ, ők név szerint Máll-Nagy Letti 3.b, Szilágyi András 8.b, Lőrincz Barnabás 3.b, Herendi Réka és Bikádi Emese a 2.a-ból, Gyöngyösi Luca és Kovács-Kerülő Katinka szintén a 2.a-ból, a 3.a –ból egy Bence nevű diák, Stugauf Dorina, Németh Zétény 3.b.Gratulálunk a jó megfejtőknek.

Aki szeretne feltenni diáktársainak OKOSKODÓ kérdéseket jövő hét hétfőtől négy héten keresztül, az a kérdéseit a megfejtésekkel együtt ezen a héten csütörtökig adja le Lambert Zsuzsa néninek.

 

Kedves diákok! A 2. félévi ebédelési beosztás is az 1. félévivel megegyező. Szívesen említem meg, hogy némiképp javult a felsősök ebédlői viselkedése, de kérném, hogy ne mindenkit elsodorva közelítsék meg néhányan az ebédlőt, a táskáitokat se dobáljátok szanaszét az ebédlő ajtajában. A soron kívül ebédelők az ügyeletes tanár kollégát keressék meg. A 7-8. évfolyamosok az 5. óra után is ebédelhetnének próba jelleggel, mert a szünet hossza miatt talán kevesebbet kellene várakoznotok. A héten a 8. a osztályt kérem a folyosói ügyeletre,s február 1-től a 7. c osztály diákjait az iskola tej és gyümölcs szállításra szerda kivételével az első szünetben.

Balázs napja, február 3-a nevezetes nap volt egykoron, talán érdemes többet is tudni erről a jeles napról.

 

Az iskolás korú gyermekek házról házra járó, adománygyűjtő, iskolába toborzó, köszöntő szokása a balázsjárás. A színjátékszerű formáktól az egyszerű köszöntőig terjednek a változatok. Dunántúlon is szokás volt a balázsjárás. Maskarába öltözött gyermekcsoportok jártak házról házra. Egyikük Balázs püspököt személyesítette meg – fején papírsüveggel -, a többieken papírcsákó volt, oldalukon fakard. Nyársat vittek, hogy a háziak arra tűzhessék a kolbászt és a szalonnát. A balázsjárás a sovány pénzű tanítók jövedelem-kiegészítését jelentette. A háziaktól kapott szalonnát, babot, zsírt, tojást a gyerekek elvitték a tanítónak, aki azután megvendégelte őket.

Kedves felsős diákok! A február 9-ei felsős farsangra továbbra is várjuk a tombola felajánlásokat, dekorációs kellékeket. Február 1., csütörtöktől pedig a 8.c-s lányoktól már vásárolhattok 100 Ft-os áron tombolát, a felsős épületben. Ádámmal együtt köszönjük a figyelmeteket. Szép és mosolygós napot, élményekkel teli hetet kívánunk nektek!

 

Szeretettel köszöntjük Zsuzsa nénivel együtt a név- és születésnapjukat ezen a héten ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva nekik! Most átadom a szót Márta néninek.

 

           Hunyadvári Ádám                                                      Lambert Zsuzsanna

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum