Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

Német nemzetiségi tagozat őszi programjai

Szeptemberben alig indult be a tanév, tanulóink máris utaztak. A horvát diákokkal találkoztunk, viszonoztuk tavaszi látogatásukat. Évek óta működik a közös projekt, melynek célja a német nyelv gyakorlása és egymás országának jobb megismerése. Projekt feladatunk a „Sommerferien” címet viselte. Könyvet készítettünk élményeinkről és ezt megosztottuk egymással. Zágráb nevezetességeinek megtekintése mellett jártunk a Plitvicei tavaknál és Opatijában. Az Adriai-tenger nagy élmény volt mindenki számára. Szállásunkról láttuk a tengervíz esti csillogását. Csodálatos egy hetet töltöttünk Horvátországban.

Év elejétől folyamatosan készültünk a Márton napra. November 9-én az alsó tagozat tanulói lámpás felvonulással, énekszóval vonultak a Margit romokhoz, ahol a 3.a és b adta elő Márton legendáját.  Ezután minden osztály a Séd patakon úsztatta apró mécseseit. Sok szülő és testvér tartott velünk.

November 10-én rendeztük meg Márton napi mulatságunkat az iskolában. A hagyományoknak megfelelően minden osztály fellépett és bemutatta tánctudását. Élő zene tette hangulatosabbá az estet. Nagy sikert arattak gyermekeink, vastapssal jutalmazta őket a szülők közössége. Rövid szünet után kezdődött az igazi sváb zenére a tánc és végül a mindenki által izgatottan várt tombolahúzás. Köszönjük a felajánlásokat, a finomságokat, a szülők segítségét a tornaterem berendezésében.

A városi Márton napi bálon is iskolánk tanulói léptek fel nyitótánccal.

 

Ezzel kapcsolatban kélszült fényképek ide kattintva megtekinhetők

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum