Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 3 vendég2 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

Sulirádió

  1. december 11.

 

Jó reggelt kívánok nektek, egyúttal köszöntve a héten név- és születésnapjukat ünneplő diáktársaimnak.

Az alsó tagozatban évek óta nagyon sikeres és látogatott az adventi kézműves vásár, ahol a gyerekek tanítóik,szüleik segítségével készített egyedi  karácsonyi ajándékai elérhető áron vásárolhatóak meg, ez évben  csütörtökön és pénteken 15.30-17 óráig az alsós épület zsibongójában tartják a vásárt,  javaslom senki se hagyja ki.

 

Szép napot és az ünnepi készülődés jegyében tartalmas programokat kívánok iskolán kívül és belül is valamennyi dózsás diáknak. A felsős diákokat csütörtökön délután fél háromtól az adventi kézműves délutánra és játékdélutánra várjuk. Ezen a délutánon az általatok hozott sütik árát Baróti Dorinának és az Állatvédő Egyesületnek ajánljuk fel. Persze aki ezekből szeretne vásárolni, hisz így lesz értelme az akciónknak, az hozza magával a költőpénzét. Bízunk abban, hogy minél többen hoztok süteményt, hisz jót tenni könnyű, ha sokan segítenek.

 

Egy pontosítással szeretném kezdeni a bolyais eredmények felsorolását. Az elmúlt heti iskolarádióban elhangzott csapattag neve helyesen Marton Dániel a 6. b osztályból.

Szombaton került sor annak a Bolyai anyanyelvi csapatverseny országos döntőjére, melynek megyei fordulóját a 6. b-s fiúk megnyerték. A Budapesten tartott szellemi küzdelemre több mint 30 000 jelentkező diák  közül válogatták ki a legjobbakat. A 6.-os Szó-kincs-vadászok, melynek tagjai Érsek Titusz, Marton Dániel, Grám Botond és Forintos Viktor voltak, az az ország 26 másik csapatával mérték össze tudásukat, és a kiváló 5. helyen végeztek, a második legjobb írásbeli pontszámmal. Emese néni, a diáktársak és az iskolavezetés is méltán lehet büszke az elért eredményekre. Gratulálunk.

 

Diákönkormányzatunk által első ízben hirdetett és támogatott floorball bajnokságot pénteken rendeztük a felső tagozaton. Orbán Zsolt tanár úr vezette 10 perces körmérkőzéseken a négy csapat sportszerű küzdelmet vívott és döntötte el a helyezések sorsát, így a 4. helyen a 6.c, a dobogós 3. helyen a mindennapos tesisek, a 2. helyen a 7.c és a dobogó 1. helyén a 8.b-sek 6 fős csapata végzett. Köszönet Samu Barnabás 6. a osztályos diáknak és Csapó Mariann tanárnőnek lebonyolításhoz nyújtott segítségéért.

 

Okoskodó fejtörő játékunk helyes megfejtését Jankovics Blankától halljuk és az eheti kérdést is ő teszi fel.

A népszerű és közkedvelt dobostorta Dobos C. Józsefről kapta a nevét, sajnos nem érkezett jó megfejtés ezen a héten. Talán a következő heti kérdésemet egyszerűbb lesz megválaszolnotok, amely így hangzik.

Melyik országban készítették először a túró rúdit?

 

Kedves Gyerekek! Bán Mihály tanár úr ötlete nyomán és munkájának köszönhetően elkészült a forgatható csillagtérkép, a PLANISZFÉRA. A végleges helyének megtalálásáig megtekinthető a főépületben, a diákönkormányzati sarok kisasztalánál. Kérünk minden érdeklődőt, óvatosan használja, hogy épségben maradjon, és tovább bővíthessük az erre az érdekes témára, a csillagászatra vonatkozó bemutató eszközkészletünket.

 

Kedves diákok! Aki szeretne feltenni kérdést diáktársainak, az általa választott témakörben, a 4 kérdését a válaszokkal együtt adja le Zsuzsa néninek ezen a héten.

 

Most a köszönet percei következnek. A diákönkormányzat nevében köszönjük, hogy novemberben Szilágyi András, Bognár Bálint és Doma Patrik 8. b osztályos diákok lelkiismeretesen végezték az iskolatej szállítást. Aki a mai napon szívesen részt venne a fenyődíszítésben, az keressen 16 óra után a felsős épület portájánál.

Szeretném megköszönni Cseh Esztinek, Polgár Zsófinak és Szabó Zsófinak a Mikulás segédekként segítséget nyújtottak a nagyszakállúnak az ajándékozásban.

A héten, december 15-én lesz az Isten pénze c. zenés játék bemutatója Petőfi Színházban, melyben Hunyadvári Ádám 7. c osztályos bemondó társam is vélhetően hozzájárul majd a karácsonyi történet színpadi sikeréhez, köszönet Ádámnak is, hogy öregbíti iskolánk hírnevét.

S még egy rövid gondolat, jó volt tapasztalni, hogy komolyan vettétek a csend percek kezdeményezést és köszönet Bán Misi bácsinak, hogy megtalálta a lehetőséget arra, hogy legalább a csend perceiben elcsendesedjünk és figyeljünk magunkra.

 

Búcsúzóul a szeretet ünnepére készülődve József Attila gondolatait idézném ide. A nagy szavak nem érnek semmit. Elszállnak, mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad. Elkíséri az embert, amíg él. Szép napot kívánva köszönünk el tőletek Zsuzsa nénivel együtt, átadva a szót Márta néninek.

 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum