Beiratkozás
Látogatók
Felhasználó: > 2 vendég1 robot
Statisztika
2011. márciusa óta Ön a látogató számláló
látogatónk!

Látogatottsági adatok
Bejelentkezés

SULIRÁDIÓ

SULIRÁDIÓ
2017. november 06.

 

Jó reggelt kívánok dózsás diáktársak, remélve, hogy tartalmas szünidőben volt részetek, kellemes hetet kívánok mindenkinek, a német tagozatos osztályoknak pedig örömteli Márton napi vigadalmat! Zsuzsa nénivel együtt köszöntjük a héten név- és születésnapjukat ünneplőket, sok örömet és boldogságot kívánva mindannyiotoknak.  

 

Az iskolai életünk – a téli szünidőig- újra visszatér a régi kerékvágásba. Így kérném a novemberi faliújság elkészítésére a 7. b osztályt, ebben a hónapban a 8. b osztály fiú tanulóit kérjük az iskolatej és gyümölcs áthozatalára az 1. vagy 2. szünetben a kisépületből. Ezen a héten a 8. c-s diákok látják el a tanulói folyosói ügyeletet. A diákközösség nevében köszönjük a vállalásotokat. Takarékossági hőmérő akciónk folytatódik, ha még nagyobb odafigyeléssel ügyeltek környezetünk tisztaságára akkor, bízunk abban, hogy tudunk egy udvari ping-pong asztalt vásárolni. Elsősorban rajtatok múlik, hogy sikerül-e a célt elérni.

 

Kedves felsős diákok! A diákönkormányzatunk által meghirdetett „Szeretem Veszprémet” fotópályázatra még november 20-ig küldhetitek el fotóitokat a kiírás szerinti módon. Várjuk Veszprémhez köthető fotókat, melyekkel iskolánk falait szeretnénk majd díszíteni. 

Kedves Kollégáim! Szerdától, az őszi papírgyűjtés, osztályoknak járó összege átvehető Kovács Zoltánné iskolatitkártól.

 

A dózsás közösség nevében szeretném megköszönni Újhelyi Istvánnak, iskolánk dolgozójának az ebédlőnkbe általa saját kezűleg rajzolt, több nyelven is jó étvágyat kívánó kedves plakátot. Ha kedvet kaptatok ti is a rajzoláshoz, várjuk a ti rajzaitokat, plakátjaitokat is.

Kedves diákok! A szünet előtt a Kossuth iskolában megrendezett megyei SUDOKU versenyen eredményesen szerepeltek a dózsás diákok.

  1. évfolyamon Ondró Máté         2.c –         2. hely

                                 Dezső Dániel       2.b –         11. hely

                                 Zalai Lora              2.b –        12. hely

  1. évfolyamon Sényi Virág         3.a –         8. hely
  2. évfolyamon Pölös Petra         4.a –        13. helyezést ért el.

A felsorolt tanulóink hibátlanul dolgoztak, gratulálunk a sikeres részvételhez.

A legjobb felsős eredményeink

  1. évfolyamon: Tóka Máté                 12. hely

                               Kovács Jázmin             21. hely

  1. évfolyamon Faragó Kíra                 3. hely

 

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáriaknak.

Hagyományosan a tanév elején rendezik az országos Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóját. Az idei évben több mint 46.000 diák nevezett a versenyre. Megyénkben 217 csapat mérte össze tudást. A gyerekek, így iskolánk diákjai is, Ajkán, Tapolcán, Pápán és Veszprémben egy időben oldották meg a feladatsorokat.

 

  1. évfolyam: Király 4-es csapat:         Kiss Natália

Pölös Petra

Tihanyi Gyöngyvér     10. helyezés

Nagy Noé

                               Felkészítő: Kovács Terézia

  1. évfolyam: 4 tudós csapat:                 Csillag Gréta

Font Lili

Renácz Róbert           10. helyezés

Szilák Enikő

                               Felkészítő: Széplaki Lea

  1. évfolyam: Míra és a 3 testőr csapat: Érsek Titusz

Forintos Viktor           3. helyezés

Grám Botond

Nagy Katalin Míra

                               Felkészítő: Tislérné Ferencz Anett

 

Gratulálunk minden versenyzőnek és a felkészítő tanáraiknak.

A népszerű Okoskodó játékunkat érdekes témakörökkel és kérdésekkel szeretnénk folytatni, ezért kérem azon alsós és felsős diákokat vagy osztályközösségeket, akik újabb témakörben, szívesen tennének fel kérdést a téli szünidőig diáktársaiknak, azok csütörtökig adják le Zsuzsa néninek a 4 kérdésüket a helyes megfejtéssel együtt.

 

 Most kérem Kovács Anna 5.a osztályos diákot, hogy a szünet előtti kérdésre adott  helyes válasz ossza meg velünk és Polgár Sára diákot az eheti kérdés ismertetésére.

Okoskodó játékunk szünidő előtt kérdésére adott jó válasz,a lápos halat más néven a bluggyhalnak nevezik, egyedüli jó megfejtőnk Csirke Benigna volt. A legtöbb válaszadónk a lepényhalra tippelt, úgy tűnik nehéz feladat volt kitalálni a 2013-ben, legrondább állatnak választott halfajta magyar nevét.

A Scotoplane nevű halfajta melyik óceánokban és milyen mélyen él? Csütörtök délig várjuk megfejtéseiteket.

 

Az angol munkaközösség, november 7-én, kedden 14.10- 16. 00 óráig rendezi meg felsőstagozatos osztályoknak a hagyományos Halloween vetélkedőt, melyre a 3-5 fős csapatok jelentkezését Kisné Hudák Katalin tanárnő várja.

 

Egy kölcsönvett idézettel kívánunk kitartó hétfőt, pompás keddet, mesés szerdát, örömteli csütörtököt, hálás pénteket, nyugalmas szombatot és boldog vasárnapot. Megköszönve figyelmeteket, a következő percekben Márta néni osztja meg veletek gondolatait. 

Hozzászólás (bejelentkezés szükséges!)

(Megjelenés előtt el kell fogadni egy adminisztrátornak!)

Spacebuzz
Europe Code Week
Pályázatok
Képek gyüjteménye
Arhívum